ΥΠΑΜ: «Να προετοιμαζόμαστε για αντιμετώπιση νέων ασύμμετρων απειλών» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

ΥΠΑΜ: «Να προετοιμαζόμαστε για αντιμετώπιση νέων ασύμμετρων απειλών» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Να προετοιμαζόμαστε για αντιμετώπιση νέων ασύμμετρων απειλών, δηλώνει ο ΥΠΑΜ

Πρέπει να προετοιμαζόμαστε και να εκπαιδευόμαστε για να αντιμετωπίσουμε νέες ασύμμετρες απειλές, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης κατά την τελετή αποφοίτησης των τεθωρακισμένων οπλιτών της 2015 Β` ΕΣΣΟ.

Στον χαιρετισμό του, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Φωκαΐδης συνεχάρη τους νέους Μαυροσκούφηδες για την επιτυχή εκπλήρωση της εκπαίδευσής τους στο όπλο των Τεθωρακισμένων, και σημείωσε πως όσο συντηρείται η ανωμαλία και ο αναχρονισμός της κατοχής εδαφών μιας ευρωπαϊκής χώρας η Εθνική Φρουρά οφείλει και πρέπει να παραμένει η κατεξοχήν δύναμη αποτροπής κάθε απειλής. Και η Εθνική Φρουρά, τόνισε εμφαντικά, πρώτιστα στηρίζεται στις ικανότητες του έμψυχου δυναμικού της.


 
Ο Υπουργός ανέφερε, επίσης, πως ζούμε σε μια περιοχή ιδιαίτερης αστάθειας, κατά την οποία απαιτείται επαγρύπνηση. “Οι απειλές στην εποχή μας δεν προέρχονται μόνο από κράτη. Είναι απαραίτητο να προετοιμαζόμαστε και να εκπαιδευόμαστε, ώστε να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε και νέες, ασύμμετρες απειλές. Απειλές που σχετίζονται με την τρομοκρατία, τη διάδοση των όπλων μαζικής καταστροφής, τον κυβερνοπόλεμο”, είπε.


 
Ο Υπουργός Άμυνας εξέφρασε βεβαιότητα ότι οι νέοι Μαυροσκούφηδες θα ανταποκριθούν πλήρως στην αποστολή τους και θα φανούν αντάξιοι των προσδοκιών που η πολιτεία έχει εναποθέσει σε αυτούς.


 
Τέλος, ο κ. Υπουργός εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες στους γονείς οι οποίοι, όπως είπε, είναι αυτοί που καλλιεργούν το φρόνημα, την αγάπη προς την πατρίδα και το αίσθημα ευθύνης που χαρακτηρίζει τους εθνοφρουρούς μας.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη φετινή τελετή αποφοίτησης αριθμός γονέων απένειμε συμβολικά μαύρα μπερέ σε νέους Μαυροσκούφηδες.

Πηγή: KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE