Οδηγοί προσοχή: Αυτοί οι δρόμοι κλείνουν για την τελετή έναρξης της Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ - Δείτε αναλυτικά

Οδηγοί προσοχή: Αυτοί οι δρόμοι κλείνουν για την τελετή έναρξης της Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ - Δείτε αναλυτικά

Τροχαίες διευθετήσεις και άλλα μέτρα ασφάλειας για την Τελετή έναρξης της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αποκοπή όλων των δρόμων γύρω από την περιοχή του ΘΟΚ.

Η Αστυνομία ανακοινώνει ότι, λόγω της Τελετής Έναρξης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 07/01/2026 και ώρα 18:30, στο κτήριο του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου (ΘΟΚ) στη Λευκωσία, θα τεθούν σε εφαρμογή διάφορα μέτρα που αφορούν τροχαίες διευθετήσεις και απαγορεύσεις.

Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων στην οδό Δημοσθένη Σεβέρη, στην οδό Γρ. Αυξεντίου, στην οδό Μιχαήλ Καραολή, στην οδό Λόρδου Βύρωνος, στην οδό Κωστή Παλαμά, στην οδό Ομήρου, στην οδό Αναστάσιου Λεβέντη, στην οδό Ευαγόρου, στην οδό Διαγόρου, στην οδό Βασιλέως Παύλου και στους δύο υπόγειους χώρους στάθμευσης του παλαιού σταδίου Γ.Σ.Π.

Τονίζεται ότι από η ώρα 14:30, θα γίνει αποκοπή, όλων των δρόμων γύρω από την περιοχή του ΘΟΚ, και η προσβασιμότητα θα είναι πλήρως ελεγχόμενη.

Προτρέπονται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις αποκοπές και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ήδη εφαρμόζονται, καθώς και με τις υποδείξεις των επί καθήκοντι αστυνομικών. Τέλος, επαναλαμβάνεται ότι με Διάταγμα του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων (Κ.Δ.Π. 03/2026), απαγορεύεται αυστηρώς η χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών «drones» στην ευρύτερη περιοχή του Θ.Ο.Κ. αλλά και του Συνεδριακού Κέντρου (οι σχετικές συντεταγμένες της απαγόρευσης αναφέρονται στο Διάταγμα).

Διευκρινίζεται ότι, η περίοδος της απαγόρευσης ισχύει καθ’ όλη τη διάρκεια της Προεδρίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η «προετοιμασία» ως άλλοθι - O Έρχιουρμάν επαναφέρει από το παράθυρο την κυριαρχική ισότητα

Κυπριακό: Η «προετοιμασία» ως άλλοθι - O Έρχιουρμάν επαναφέρει από το παράθυρο την κυριαρχική ισότητα

Με έναν λόγο προσεκτικά δομημένο, θεσμικά «ήπιο» αλλά πολιτικά αποκαλυπτικό, ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν επέλεξε, στην ανασκόπηση των πρώτων εκατό ημερών της «θητείας» του, να επαναφέρει στο προσκήνιο τον πυρήνα της τουρκικής θέσης στο Κυπριακό: την απαίτηση για κυριαρχική ισότητα, έστω κι αν αυτή παρουσιάζεται με διαφορετικό λεξιλόγιο.