Επιτάχυνση για την αφαλάτωση στα Κούκλια: Στόχος τα 25.000 κυβικά ημερησίως έως το καλοκαίρι

Επιτάχυνση για την αφαλάτωση στα Κούκλια: Στόχος τα 25.000 κυβικά ημερησίως έως το καλοκαίρι

Το ζήτημα της επέκτασης της δυναμικότητας της Μονάδας Αφαλάτωσης στα Κούκλια, ώστε να φτάσει τουλάχιστον τις 25.000 κυβικά μέτρα νερού ημερησίως, τέθηκε κατ’ επανάληψη, μεταξύ άλλων και στην πρόσφατη πανεπαρχιακή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο «Αττικόν», παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΕΟΑ Πάφου Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης  προσθέτοντας πως στόχος είναι τα 25.000 κυβικά μέτρα νερού ημερησίων από την Μονάδα Αφαλάτωσης Κουκλιών μέχρι το καλοκαίρι.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Πιττοκοπίτης ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε δώσει σαφείς οδηγίες και είχε συμφωνήσει όπως προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για αύξηση των ποσοτήτων νερού, με στόχο να υλοποιηθεί η επέκταση μέχρι το καλοκαίρι.

Ο κ. Πιττοκοπίτης πρόσθεσε ότι σε πρόσφατη επικοινωνία που είχε προχθές με την Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Μαρία Παναγιώτου, επανέθεσε το θέμα, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα της επέκτασης της μονάδας στα Κούκλια, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της επαρχίας Πάφου σε υδατικούς πόρους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Υπουργός τον ενημέρωσε ότι έχει ήδη δώσει οδηγίες στο Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων για να προχωρήσει με τους απαραίτητους σχεδιασμούς, ώστε η επέκταση της μονάδας να γίνει πραγματικότητα, στη βάση και σχετικής ανακοίνωσης του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΕΟΑ Πάφου αναφέρθηκε και στο θέμα της μονάδας αφαλάτωσης στον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς.

Όπως ανέφερε, αναμένεται επίσκεψη ανώτερου λειτουργού του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων στην Πάφο και στην Πόλη Χρυσοχούς, όπου, παρουσία και του Δημάρχου, θα πραγματοποιηθεί επιτόπια περιοδεία για τον εντοπισμό κατάλληλων σημείων για τη λειτουργία της μονάδας αφαλάτωσης, κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE