ΠΑΡΑ-THEMA

Κλήρωση Τζόκερ: Πώς να κερδίσεις 13 εκατ. ευρώ…

Κλήρωση Τζόκερ: Πώς να κερδίσεις 13 εκατ. ευρώ…

Αν και δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για να γίνεις ο υπερτυχερός που θα καταφέρει να κερδίσει 13 ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ – το αστρονομικό ποσό δηλαδή, που μοιράζει σήμερα, Πέμπτη (10/12) το Τζόκερ, ωστόσο υπάρχει μια φόρμουλα που ίσως ανεβάσει τις πιθανότητες.

Η φόρμουλα του μαθηματικού Marcus du Sautoy στον ιστοτόπο Eureka, ίσως αποδειχθεί θησαυρός βάσει του νόμου των πιθανοτήτων.

Ο μαθηματικός μας πληροφορεί ότι την μοναδική φορά που βρέθηκαν 133 νικητές στο βρετανικό τζόκερ ήταν όταν τα νικηφόρα νούμερα ήταν τα 7, 17, 23, 32, 38, 42, 48 – όταν ήταν δηλαδή ισοκατανεμημένα στο φάσμα των 48 συνολικά αριθμών.

Οι περισσότεροι παίκτες του ΛΟΤΤΟ – Τζόκερ κ.λπ. τείνουν να διαλέγουν τα τυχερά (που δεν αποδεικνύονται και τόσο τυχερά τελικά) με βάση αυτή την συμμετρική κατανομή. Η λύση δηλαδή, ίσως να είναι στην ακριβώς αντίθεση προσέγγιση.

Κι όμως, η τυχαιότητα συγκεντρώνει δεν διαχέει! Όπως όταν περιμένουμε επί ώρα ένα λεωφορείο και ξαφνικά εμφανίζονται όλα μαζί...

Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να δώσει η κληρωτίδα δυο συνεχόμενα νούμερα; Σχεδόν τις μισές από τις 13,983,816 πιθανές επιλογές της λοταρίας! Απίστευτο; Ελέγχοντας τους αριθμούς που κέρδιζαν επί μια δεκαετία στη Βρετανία, ο μαθηματικός βρήκε ότι περίπου τις μισές περιελάμβαναν συνεχόμενα νούμερα.

Δοκιμάστε το και ίσως δείτε την τύχη σας να αλλάζει. Μόνο αν αποφασίσετε να επιλέξετε τους αριθμούς 1 έως 6 ας γνωρίζετε ότι τουλάχιστον στην γηραιά Αλβιόνα το συγκεκριμένο σετ παίζεται από 10.000 άτομα κάθε εβδομάδα...

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ -  «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ - «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top