Ανησυχία για νέα έξαρση εποχιακών λοιμώξεων - Νοσηλεύεται ένα παιδί με RSV στο Μακάρειο - Τι να προσέξουν οι γονείς

Ανησυχία για νέα έξαρση εποχιακών λοιμώξεων - Νοσηλεύεται ένα παιδί με RSV στο Μακάρειο - Τι να προσέξουν οι γονείς

Αυξημένα περιστατικά εποχιακών λοιμώξεων καταγράφονται στην Παιδιατρική Κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου, ενώ δεν αποκλείεται περαιτέρω άνοδος τις επόμενες ημέρες, λόγω της εποχικότητας, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων η Διευθύντρια της Κλινικής, Δρ. Έλενα Παπαμιχαήλ.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, η Δρ. Παπαμιχαήλ ανέφερε ότι αυτή την περίοδο παρατηρείται αύξηση περιστατικών γρίπης, αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV) και άλλων εποχιακών λοιμώξεων, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι παρότι υπάρχουν αρκετά περιστατικά η Παιδιατρική Κλινική «δεν είναι υπερπλήρης».

Αναφερόμενη στα περιστατικά που νοσηλεύονται, είπε ότι αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται ένα παιδί με RSV, ενώ τέσσερα ακόμη παιδιά αναρρώνουν από γρίπη Α και άλλα προβλήματα συννοσηρότητας.

Εξάλλου, σημείωσε ότι τις τελευταίες ημέρες δεν έχει νοσηλευτεί κάποιο περιστατικό κορωνοϊού.

Ερωτηθείσα κατά πόσο οι αριθμοί είναι αυξημένοι σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, η Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής σημείωσε ότι η περίοδος Ιανουαρίου – Μαρτίου χαρακτηρίζεται παραδοσιακά από αύξηση των εποχιακών λοιμώξεων.

«Κινούμαστε σε αντίστοιχα επίπεδα με την περσινή περίοδο», ανέφερε, για να σημειώσει ωστόσο πως «ενδεχομένως να αναμένουμε μια αύξηση τις επόμενες μέρες, κάτι που θα φανεί στην πράξη».

Σε ό,τι αφορά στην ετοιμότητα του Μακάρειου να ανταποκριθεί σε πιθανή περαιτέρω αύξηση των περιστατικών, η Δρ. Παπαμιχαήλ τόνισε ότι το νοσοκομείο βρίσκεται σε «πλήρη εγρήγορση».

«Υπάρχει ετοιμότητα και από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ώστε να διαχειριστούν πιο σοβαρά περιστατικά, εφόσον χρειαστεί», είπε.

Επισήμανε ότι σε περίπτωση μεγάλης συρροής και κάλυψης των διαθέσιμων κλινών, υπάρχει συνεργασία με τα άλλα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ σε όλες τις πόλεις.

Σύμφωνα με την Δρ. Παπαμιχαήλ, μέχρι στιγμής οι κλίνες δεν έχουν καλυφθεί πλήρως, ενώ το τελευταίο διάστημα η πληρότητα της ΜΕΘ στο Μακάρειο ανερχόταν περίπου στα δύο τρίτα, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «αν χρειαστεί, θα ανταποκριθούμε».

Τι να προσέξουν οι γονείς

Η Δρ. Παπαμιχαήλ απηύθυνε συστάσεις προς τους γονείς αν και η ίδια θεωρεί πως οι περισσότεροι ακολουθούν τις οδηγίες των παιδιάτρων και ότι τα ευάλωτα παιδιά έχουν εμβολιαστεί για τη γρίπη.

Υπογράμμισε τη σημασία της αποφυγής επισκέψεων και συγχρωτισμού όταν υπάρχουν λοιμώξεις στο περιβάλλον, του καλού εξαερισμού των χώρων, της ατομικής υγιεινής και του συχνού πλυσίματος των χεριών, τονίζοντας ότι τα άτομα που νοσούν θα πρέπει να παραμένουν κατ’ οίκον, ώστε να περιοριστεί η περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σπάει τη σιωπή της η Πρώτη Κυρία για το επίμαχο βίντεο: «Δεν θα επιτρέψω να διασύρουν την οικογένειά μου» - Αποχωρεί από τον Ανεξάρτητο Φορέα

Σπάει τη σιωπή της η Πρώτη Κυρία για το επίμαχο βίντεο: «Δεν θα επιτρέψω να διασύρουν την οικογένειά μου» - Αποχωρεί από τον Ανεξάρτητο Φορέα

Σε μια εκτενή και ιδιαίτερα φορτισμένη τοποθέτηση, η Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη, απαντά δημόσια στις έντονες αντιδράσεις και στα όσα διακινούνται το τελευταίο διάστημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή το επίμαχο βίντεο.

BEST OF TOTHEMAONLINE