Η «Αλήθεια» με τίτλο «Παραίτηση χωρίς μεταμέλεια» γράφει ότι η Πρώτη Κυρία παραιτείται χωρίς καμία παραδοχή θεσμικού προβλήματος και ότι δεν αρκεί η παραίτηση, το Ταμείο πρέπει να ανοίξει και η εξουσία να λογοδοτήσει. Γράφει επίσης ότι ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλλά δήλωσε ότι οι ευθύνες βαραίνουν και τα κόμματα της συμπολίτευσης. Γράφει ακόμη για κρίσιμα εμπόδια στην αγορά ηλεκτρισμού και ότι έρευνα του Ανδρέα Πουλλικκά εξηγεί γιατί δεν μειώνονται οι τιμές.
Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Κοινή τηλεδιάσκεψη» γράφει ότι στις 9 Δεκεμβρίου ο Διευθυντής του Προέδρου της Δημοκρατίας Χαράλαμπος Χαραλάμπους, ο Γιώργος Λακκοτρύπης και ο 'επενδυτής' Φλορίν Γκεοργκίου πραγματοποίησαν από κοινού συνάντηση μέσω Zoom και ότι αυτή ήταν και η τελευταία επαφή με τους φερόμενους επενδυτές οι οποίοι στη συνέχεια χάθηκαν. Γράφει επίσης για την αποχώρηση της κ. Καρσερά από τον ανεξάρτητο φορέα κοινωνικής στήριξης ως πρώτη κίνηση αντίδρασης του Προεδρικού. Αναφέρει ακόμη ότι το πρώτο κρεματόριο στην Κύπρο αναμένεται να λειτουργήσει το 2027.
Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Απαιτούν παραιτήσεις» γράφει ότι σε ασφυκτικό κλοιό συμπολιτευόμενων και αντιπολιτευόμενων βρίσκεται ο Λόφος με τα κόμματα να ζητούν μετ' επιτάσεως την παραίτηση του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Χαράλαμπου Χαραλάμπους. Αλλού γράφει ότι αλλάζει όψη το ΣΟΠΑΖ με ένα φιλόδοξο πλάνο και στα σχέδια είναι οικιστικές μονάδες και ένα νέο σχολείο. Γράφει ακόμη για επένδυση 50 εκατ. στο λιμάνι του Λατσιού για ριζική αναβάθμιση και μεταμόρφωση της περιοχής σε πρότυπο ναυτικού τουρισμού.
Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Σύγκρουση με τη διαφθορά ή ταύτιση μαζί της» γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου καταλογίζει στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη βαριές θεσμικές, πολιτικές και προσωπικές ευθύνες για το σκάνδαλο του επίμαχου βίντεο το οποίο όπως τονίζει πλήττει το κράτος δικαίου και εκθέτει διεθνώς την χώρα. Αλλού, γράφει για την στεγαστική κρίση και ότι υπάρχουν ανάγκες για 43.000 νέες κατοικίες ενώ εντείνεται η πίεση. Γράφει ακόμα ότι η ΕΚΥΣΥ (Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων) βγαίνει μπροστά για τα θέματα συντάξεων, για αξιοπρέπεια και ίσα δικαιώματα.