Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών
Νέα συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ.
Αποκλείει το ενδεχόμενο τα τουρκικά στρατεύματα να αποσυρθούν από το Ιράκ, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού η Βαγδάτη κατηγόρησε την Άγκυρα ότι ανέπτυξε στρατιωτικές μονάδες στην ιρακινή επικράτεια χωρίς να έχει λάβει την άδεια της ιρακινής κυβέρνησης.
Μιλώντας σε μια συνέντευξη τύπου, ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε ότι τα τουρκικά στρατεύματα βρίσκονται στο Ιράκ προκειμένου να εκπαιδεύσουν τους Κούρδους μαχητές, τους Πεσμεργκά, και ότι δεν πρόκειται να εμπλακούν σε μάχες.
Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι θα πραγματοποιηθεί μια τριμερής συνάντηση μεταξύ της Τουρκίας, των ΗΠΑ και των κουρδικών αρχών του βορείου Ιράκ την 21η Δεκεμβρίου, ωστόσο δεν έκανε καμία αναφορά σχετικά με το ενδεχόμενο μιας συνάντησης με την ιρακινή κυβέρνηση.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις