Ερντογάν: Αποκλείεται η απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από το Ιράκ

Ερντογάν: Αποκλείεται η απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από το Ιράκ

«Εκπαιδεύουν τους Πεσμεργκά και δεν πρόκειται να εμπλακούν σε μάχες»

Αποκλείει το ενδεχόμενο τα τουρκικά στρατεύματα να αποσυρθούν από το Ιράκ, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού η Βαγδάτη κατηγόρησε την Άγκυρα ότι ανέπτυξε στρατιωτικές μονάδες στην ιρακινή επικράτεια χωρίς να έχει λάβει την άδεια της ιρακινής κυβέρνησης.

Μιλώντας σε μια συνέντευξη τύπου, ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε ότι τα τουρκικά στρατεύματα βρίσκονται στο Ιράκ προκειμένου να εκπαιδεύσουν τους Κούρδους μαχητές, τους Πεσμεργκά, και ότι δεν πρόκειται να εμπλακούν σε μάχες.

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι θα πραγματοποιηθεί μια τριμερής συνάντηση μεταξύ της Τουρκίας, των ΗΠΑ και των κουρδικών αρχών του βορείου Ιράκ την 21η Δεκεμβρίου, ωστόσο δεν έκανε καμία αναφορά σχετικά με το ενδεχόμενο μιας συνάντησης με την ιρακινή κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Κομβικής σημασίας ο διορισμός Χανς - Άμεση εμπλοκή της ΕΕ στις περαιτέρω εξελίξεις - Στις 22 Μαΐου, στην Κύπρο, η Ολγκίν

Κυπριακό: Κομβικής σημασίας ο διορισμός Χανς - Άμεση εμπλοκή της ΕΕ στις περαιτέρω εξελίξεις - Στις 22 Μαΐου, στην Κύπρο, η Ολγκίν

Σε μια περίοδο, όπου οι εξελίξεις στο κυπριακό, δεν είναι ευοίωνες, η κίνηση από πλευράς της ΕΕ για τον διορισμό Ειδικού Απεσταλμένου, προστίθεται σε μια αλυσίδα γεγονότων που οδήγησε στην επιλογή του Γιοχάνες Χαν, ο οποίος ουσιαστικά θα είναι η φωνή των Βρυξελλών, για το κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE