Ερντογάν: Αποκλείεται η απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από το Ιράκ

Ερντογάν: Αποκλείεται η απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από το Ιράκ

«Εκπαιδεύουν τους Πεσμεργκά και δεν πρόκειται να εμπλακούν σε μάχες»

Αποκλείει το ενδεχόμενο τα τουρκικά στρατεύματα να αποσυρθούν από το Ιράκ, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού η Βαγδάτη κατηγόρησε την Άγκυρα ότι ανέπτυξε στρατιωτικές μονάδες στην ιρακινή επικράτεια χωρίς να έχει λάβει την άδεια της ιρακινής κυβέρνησης.

Μιλώντας σε μια συνέντευξη τύπου, ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε ότι τα τουρκικά στρατεύματα βρίσκονται στο Ιράκ προκειμένου να εκπαιδεύσουν τους Κούρδους μαχητές, τους Πεσμεργκά, και ότι δεν πρόκειται να εμπλακούν σε μάχες.

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι θα πραγματοποιηθεί μια τριμερής συνάντηση μεταξύ της Τουρκίας, των ΗΠΑ και των κουρδικών αρχών του βορείου Ιράκ την 21η Δεκεμβρίου, ωστόσο δεν έκανε καμία αναφορά σχετικά με το ενδεχόμενο μιας συνάντησης με την ιρακινή κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Υπαρξιακή απειλή για την Κυπριακή Δημοκρατία» – Προειδοποίηση Κόμπου για τη νέα Τουρκία

«Υπαρξιακή απειλή για την Κυπριακή Δημοκρατία» – Προειδοποίηση Κόμπου για τη νέα Τουρκία

Σήμερα έχουμε απέναντί μας έναν αντίπαλο, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με την Τουρκία των προηγούμενων ετών, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, κατά την παρουσίαση την Παρασκευή του προϋπολογισμού του Υπουργείου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως βρισκόμαστε υπό υπαρξιακή απειλή και από την Κυπριακή Δημοκρατία υπάρχει καθημερινή προσπάθεια αντιμετώπισης της κατάστασης.

BEST OF TOTHEMAONLINE