ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θα πληρώνουμε ανά τρίμηνο την άδεια κυκλοφορίας των οχημάτων μας

Θα πληρώνουμε ανά τρίμηνο την άδεια κυκλοφορίας των οχημάτων μας

Η νέα ρύθμιση θα επηρεάσει όσους κατέχουν κυρίως διπλοκάμπινα και μονοκάμπινα οχήματα.

Με την νέα ρύθμιση της Βουλής , τα τέλη των οχημάτων θα πληρώνονται σε τέσσερις ισόποσες τριμηνιαίες δόσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας «Φιλελεύθερος» Παρασκευή (11/12), η Βουλή ψήφισε την Πέμπτη (10/12) νέες ρυθμίσεις στον τρόπο υπολογισμού και καταβολής των τελών αδειών κυκλοφορίας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η απόφαση της Βουλής θα επηρεάσει κυρίως τα διπλοκάμπινα και τα μονοκάμπινα οχήματα. Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες μονοκάμπινων και διπλοκάμπινων οχημάτων από 1600 κυβικά μέχρι 2250, βάσει των ρυθμίσεων, το τέλος μειώνεται από τα δέκα στα επτά σεντς ανά κυβικό μηχανής. Το μετρό αυτό επηρεάζει περίπου 10 χιλιάδες οχήματα.

Για τα οχήματα τύπου σαλούν που έχουν εγγραφή πριν από τις 23 Νοεμβρίου του 2003 η άδεια κυκλοφορίας τους δεν θα υπερβαίνει τα 300 ευρώ.  Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός πως με την νέα ρύθμιση, εάν οι ιδιοκτήτες δεν πληρώσουν το  οφειλόμενο τέλος πριν την καθορισμένη ημερομηνία των 70 ημερών από την ημέρα λήξης της άδεια κυκλοφορίας, θα έχουν επιβάρυνση του 10% από το οφειλόμενο τέλος και όχι το ετήσιο.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top