ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σας φάνηκαν λίγα τα 1.945 ευρώ των Βουλευτών για τυροπιτάκια; Δείτε πόσα παίρνουν οι Δήμαρχοι και θα φρίξετε

Σας φάνηκαν λίγα τα 1.945 ευρώ των Βουλευτών για τυροπιτάκια; Δείτε πόσα παίρνουν οι Δήμαρχοι και θα φρίξετε

Μετά τα τυροπιτάκια και τα φραπεδάκια των Βουλευτών σειρά παίρνουν οι Δήμαρχοι μας. 70 χιλιάδες ευρώ σε έξοδα παραστάσεως ο Δήμαρχος Λεμεσού!

Και ενώ όλοι πιπιλούν την ατάκα περικοπές και πάλι περικοπές από παντού, φαίνεται πως μόνο για τον απλό λαό ισχύουν αυτά! 

Και εξηγούμαστε… Στην ετήσια Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για το 2014 καταγράφονται τα ποσά που δόθηκαν από τους δήμους και αφορούν στην αντιμισθία και στα έξοδα παραστάσεων των Δημάρχων, των Αντιδημάρχων και των Δημοτικών Συμβούλων, καθώς και τα ποσά που αφορούν στις συντάξεις και στα εφάπαξ και φιλοδωρήματα των πρώην Δημάρχων.

Μάλιστα, στον πιο κάτω πίνακα τα ποσά αυτά «βγάζουν» μάτι. Δεν φτάνει που είναι αρκετά υψηλά, αποζημίωση και έξοδα παραστάσεως δικαιούνται και οι Αντιδήμαρχοι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Όπως θα δείτε πιο κάτω το συνολικό ποσό που λαμβάνουν οι Δήμαρχοι αγγίζει το 1,6 εκ. ευρώ ενώ για τους 370 δημοτικούς συμβούλους το ποσό ξεπερνά τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ! 

Όπως φαίνεται και στον πίνακα ο πιο καλοπληρωμένος Δήμαρχος, είναι ο Δήμαρχος Λεμεσού Αντρέας Χρίστου με το ποσό που λαμβάνει να ανέρχεται στις 70,635 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο για έξοδα παραστάσεως.

Σε σημείωμα του ο Γενικός Ελεγκτής αναφέρει πως τα έξοδα των αντιδημάρχων δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 15% των αντίστοιχων ποσών που λαμβάνει ο Δήμαρχος.

Διαβάστε ακόμη: 1.945,75 ευρώ τον μήνα σε κάθε βουλευτή για... φραπεδακια και τυροπιτάκια!

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top