ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ημερίδα του Γεν. Λογιστηρίου με κεντρικό θέμα την αναβάθμιση της ΔΥ

Ημερίδα του Γεν. Λογιστηρίου με κεντρικό θέμα την αναβάθμιση της ΔΥ

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η 5η Ετήσια Ημερίδα του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας, στην οποία συμμετείχε το λογιστικό προσωπικό που είναι τοποθετημένο στα κεντρικά γραφεία του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας και στα 143 λογιστήρια που λειτουργούν στα διάφορα Υπουργεία, Τμήματα και Υπηρεσίες της Δημόσιας Υπηρεσίας.

Στην ημερίδα απηύθυνε χαιρετισμό ο ΥΠΟΙΚ Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος εξήρε τον ρόλο του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας στη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τον εκσυγχρονισμό της λογιστικής και οικονομικής διαχείρισης του κράτους. 
 
`Οπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που στάληκε σήμερα στα ΜΜΕ, η Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας ενημέρωσε το προσωπικό για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τον εκσυγχρονισμό της λογιστικής και της οικονομικής διαχείρισης του κράτους. Ο εκσυγχρονισμός αυτός περιλαμβάνει μια σειρά από επιμέρους έργα, περιλαμβανομένων των πιο κάτω, που βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης:
 
  1.     Την επισκόπηση και την αξιολόγηση των αρμοδιοτήτων, των δραστηριοτήτων και των διαδικασιών του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας, με στόχο να επικεντρωθεί στις βασικές του ευθύνες και να παρέχει υπηρεσίες υψηλής αξίας με ένα αποδοτικό και αποτελεσματικό τρόπο.
2.      Τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των μηχανογραφικών συστημάτων, με την εισαγωγή ενός νέου συστήματος διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων (ERP) με λειτουργίες οικονομικής διαχείρισης και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.
3.      Τον εκσυγχρονισμό της λογιστικής εργασίας με την εισαγωγή της βάσης των δεδουλευμένων στη λογιστική εργασία, σύμφωνα με τα διεθνώς αποδεκτά λογιστικά πρότυπα.
 
Στην Ημερίδα συμμετείχε και Σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στον τομέα της διαχείρισης των δημόσιων οικονομικών, η οποία σε παρουσίασή της αναφέρθηκε στον ρόλο του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας στις προσπάθειες που γίνονται για μεταρρύθμιση σε αυτόν τον τομέα.

Επίσης, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου ενημέρωσε το προσωπικό του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας για θέματα ασφάλειας ψηφιακών δεδομένων και πληροφοριών, τους κινδύνους που υπάρχουν και τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης.
 
Στην Ημερίδα δόθηκε η δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων με το προσωπικό σε σχέση με τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top