Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμπεν Ράντεφ, σκοπεύει να ιδρύσει κόμμα

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμπεν Ράντεφ, σκοπεύει να ιδρύσει κόμμα

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα παραιτηθεί, πυροδοτώντας εικασίες ότι θα σχηματίσει το δικό του πολιτικό κόμμα μετά την παραίτηση της κυβέρνησης τον περασμένο μήνα.

Την περασμένη εβδομάδα ο Ράντεφ ανακοίνωσε ότι η χώρα θα προχωρήσει στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών αφού τα τρία μεγαλύτερα κόμματα της χώρας αρνήθηκαν να αναλάβουν την ευθύνη σχηματισμού κυβέρνησης, μετά την παραίτηση της προηγούμενης κυβέρνησης τον περασμένο μήνα, εν μέσω εκτεταμένων διαδηλώσεων.

Οι εκλογές θα είναι οι όγδοες από τον Απρίλιο του 2021.

Στο διάγγελμά του τη Δευτέρα, ο Ράντεφ καταφέρθηκε κατά της ολιγαρχίας και τα υπάρχοντα κόμματα, για τα οποία είπε ότι προδίδουν τη χώρα.

Είπε ακόμη ότι κατά τα εννέα χρόνια της θητείας του, η Βουλγαρία προόδευσε ως προς τη συμμετοχή της στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, καθώς μπήκε στη ζώνη Σένγκεν ενώ υιοθέτησε και το ευρώ.

Μετά την αποδοχή της παραίτησης από το Συνταγματικό Δικαστήριο, νέα πρόεδρος θα ορκιστεί η αντιπρόεδρος Ιλιγιάνα Γιότοβα μέχρι το τέλος της θητείας, τον Ιανουάριο του 2027.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Εξουδετερώθηκε πύραυλος που κατευθυνόταν στον τουρκικό εναέριο χώρο - Σε εξέλιξη ο επαναπατρισμός 180 Κύπριων

LIVE: Εξουδετερώθηκε πύραυλος που κατευθυνόταν στον τουρκικό εναέριο χώρο - Σε εξέλιξη ο επαναπατρισμός 180 Κύπριων

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται η Κύπρος μετά τον εντοπισμό ύποπτου αντικειμένου στον εναέριο χώρο και τις σειρήνες που ήχησαν στην αμερικανική πρεσβεία. Με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας να συνέρχεται εκτάκτως και την ένταση στην περιοχή να χτυπά «κόκκινο» μετά το πλήγμα στις Βάσεις Ακρωτηρίου. Το ThemaOnline μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE