Σαρωτικές επιχειρήσεις Αστυνομίας: Επαναπατρίστηκαν 171 παράτυποι μετανάστες μέσα σε 48ώρες

Σαρωτικές επιχειρήσεις Αστυνομίας: Επαναπατρίστηκαν 171 παράτυποι μετανάστες μέσα σε 48ώρες

Συνεχίζονται οι διαδικασίες εθελούσιας και αναγκαστικής επιστροφής μεταναστών, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, 171 πρόσωπα, έχουν επαναπατριστεί κατά τη χθεσινή και σημερινή μέρα μετά από συντονισμένες ενέργειες της Αστυνομίας σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Μετανάστευσης.

Η στρατηγική που ακολουθείται τα τελευταία τρία χρόνια φαίνεται ότι επιφέρει θετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών αφού κατά το έτος 2025, μέσω διαδικασιών εθελούσιας και αναγκαστικής επιστροφής έχουν επαναπατριστεί 11,742 μετανάστες που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο, ενώ κατά το 2024, επαναπατρίσθηκαν 10,092 πρόσωπα.

Την ίδια στιγμή, κατά το 2025, αφίχθηκαν στην Κύπρο 2,444 παράτυποι μετανάστες ενώ κατά το 2024, είχαν αφιχθεί 6,109. Κατά το 2022, είχαν αφιχθεί 17,434 παράτυποι μετανάστες.

Οι προσπάθειες της Αστυνομίας για εντοπισμό και επαναπατρισμό προσώπων, που διαμένουν παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνεχίζονται καθημερινά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Κράτος Μαφία»: Το πόρισμα, οι πιέσεις στη Νομική Υπηρεσία και η ώρα των αποφάσεων

«Κράτος Μαφία»: Το πόρισμα, οι πιέσεις στη Νομική Υπηρεσία και η ώρα των αποφάσεων

Η εβδομάδα που πέρασε, ίσως αποδειχθεί η πιο καθοριστική από την ημέρα που κυκλοφόρησε το βιβλίο «Κράτος Μαφία», του Μακάριου Δρουσιώτη και αυτό επειδή για πρώτη φορά, η υπόθεση μεταφέρεται ολοκληρωμένα από το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης στο επίπεδο των θεσμικών αποφάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE