Είπε το «ναι» ο Αρχιεπίσκοπος: Το Πανεπιστήμιο Κύπρου πάει Φανερωμένη

Είπε το «ναι» ο Αρχιεπίσκοπος: Το Πανεπιστήμιο Κύπρου πάει Φανερωμένη

Με ανατροπή της τελευταίας στιγμής, το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα κατέλθει τελικά στο ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας, στεγάζοντας το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας και την Ερευνητική Μονάδα Αρχαιολογίας στο κτήριο του σχολείου Φανερωμένης, το οποίο θα ανακαινιστεί.

Η εξέλιξη αυτή κατέστη δυνατή μετά το «πράσινο φως» που έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος στη νέα εναλλακτική πρόταση του Πανεπιστημίου, έπειτα από το ναυάγιο του αρχικού σχεδιασμού που προέβλεπε την εγκατάσταση της Σχολής Αρχιτεκτονικής και την ανέγερση δεύτερου κτηρίου.

Η λύση θεωρείται επωφελής τόσο για το Πανεπιστήμιο Κύπρου, που σήμερα καταβάλλει ενοίκια για τη στέγαση του Τμήματος, όσο και για το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, καθώς περίπου 200 φοιτητές αναμένεται να δώσουν νέα πνοή στην περιοχή. Η παρουσία τους εκτιμάται ότι θα ενισχύσει την οικονομική δραστηριότητα, την κινητικότητα και την ηλικιακή ανανέωση της παλιάς πόλης, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ευρύτερη αναζωογόνησή της.

Δείτε βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Alpha

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές: Αποχή, θυμός και ρευστή ψήφος, καθοριστικοί παράγοντες για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού - Το μήνυμα που τα κόμματα συνεχίζουν να αγνοούν

Βουλευτικές: Αποχή, θυμός και ρευστή ψήφος, καθοριστικοί παράγοντες για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού - Το μήνυμα που τα κόμματα συνεχίζουν να αγνοούν

Η αποχή δεν είναι απλώς ένας αριθμός. Είναι μήνυμα. Και στις βουλευτικές εκλογές του 2021, το μήνυμα αυτό έγινε πιο ηχηρό από ποτέ. Πάνω από ένας στους τρεις πολίτες επέλεξε να μην πάει στις κάλπες. Δεν πρόκειται για αδιαφορία με την απλοϊκή έννοια που συχνά της αποδίδεται. Πρόκειται για μια συνειδητή στάση, που κρύβει θυμό, απογοήτευση και βαθιά απαξίωση προς το πολιτικό σύστημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE