Θλίψη στη Δικαιοσύνη για τον θάνατο του Γεώργιου Μ. Πική – Κοινή απόφαση τιμής από τα δύο Ανώτατα Δικαστήρια

Θλίψη στη Δικαιοσύνη για τον θάνατο του Γεώργιου Μ. Πική – Κοινή απόφαση τιμής από τα δύο Ανώτατα Δικαστήρια

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης και σεβασμού, το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο και το Ανώτατο Δικαστήριο πραγματοποίησαν έκτακτη κοινή συνεδρία μετά την αναγγελία του θανάτου του Γεώργιου Μ. Πική, πρώην Προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου, ενός από τους πλέον εμβληματικούς λειτουργούς της κυπριακής Δικαιοσύνης.

Με ομόφωνη απόφασή τους, τα δύο Ανώτατα Σώματα εξέφρασαν τη βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια του εκλιπόντος, τιμώντας παράλληλα τη μνήμη και την πολυετή προσφορά του στην υπηρεσία του δικαίου και των θεσμών.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε όπως τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις των Δικαστηρίων, κατατεθεί στεφάνι στην κηδεία του Γεώργιου Μ. Πική και αποσταλούν ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του.

Παράλληλα, η απόφαση θα καταχωρηθεί στα επίσημα πρακτικά και θα δημοσιευθεί, «προς γνώση και ιστορική μνήμη», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

pic.twitter.com/qAdEsnLL0n

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

Την ανάγκη για συντονισμό δράσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του αφθώδους πυρετού, μαζί με την τουρκοκυπριακή κοινότητα, ανέδειξαν κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας την Τρίτη, τόσο οι η Υπουργός Γεωργίας Μαρία Παναγιώτου, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και λειτουργοί του κράτους, όσο και Βουλευτές και εκπρόσωποι αγροτικών οργανώσεων.