Αρχιεπίσκοπος: Μετά το Πάσχα οι αλλαγές στο Καταστατικό της Εκκλησίας της Κύπρου – Τι αλλάζει

Αρχιεπίσκοπος: Μετά το Πάσχα οι αλλαγές στο Καταστατικό της Εκκλησίας της Κύπρου – Τι αλλάζει

Μετά το Πάσχα θα έχουν ολοκληρωθεί οι αλλαγές στον καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου και πολύ πριν από το καλοκαίρι, εκτιμά ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος.

Όπως ανέφερε, η επιτροπή την οποία απαρτίζουν τρεις πανεπιστημιακοί μαζί με την νομοκανονική επιτροπή της Ιεράς Συνόδου, θα έχει ολοκληρώσει τις αλλαγές σε περίπου δύο μήνες.

Ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι οι αλλαγές δεν θα αφορούν μόνο στον τρόπο εκλογής των νέων επισκόπων που θα γίνεται απευθείας από την Σύνοδο, αλλά και σε άλλα ζητήματα, όπως για παράδειγμα το θέμα της δικονομίας. Ανέφερε ότι πρέπει να γίνει μια αναθεώρηση και για τις δίκες που διεξάγονται με την εμπλοκή ιερωμένων. Επισήμανε πως η ύπαρξη πολλών λεπτομερειών και δικηγόρων στην Ιερά Σύνοδο, είναι κάτι το οποίο δεν εφαρμόζεται σε άλλες εκκλησίες και θα πρέπει να αποφευχθεί.

Για την δεύτερη προσφυγή Τυχικού στο Φανάρι, ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος είπε ότι δεν γνωρίζει ποιά θα είναι η κατάληξη, προσθέτοντας πως η Σύνοδος απλώς διαβίβασε το σχετικό αίτημα. 

Πηγή: ΡΙΚ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε ετοιμότητα τα ΗΕ για το αδιέξοδο: Οι 4 πυλώνες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και το ραντεβού του Απριλίου

Σε ετοιμότητα τα ΗΕ για το αδιέξοδο: Οι 4 πυλώνες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και το ραντεβού του Απριλίου

Τα Ηνωμένα Έθνη είναι έτοιμα να διευκολύνουν οποιαδήποτε συνάντηση, ανά πάσα στιγμή, δήλωσε την Παρασκευή ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο Χασίμ Ντιάν, μετά από συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE