Σοβαρές σκιές για Φαίδωνα: Καταγγελία ότι ζητήθηκε απόσυρση αναφοράς για να δοθεί άδεια

Σοβαρές σκιές για Φαίδωνα: Καταγγελία ότι ζητήθηκε απόσυρση αναφοράς για να δοθεί άδεια

Νέα καταγγελία σε βάρος του εν αργία Δημάρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, βλέπει το φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά για φερόμενο εκβιασμό, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελευθέρου».

Η υπόθεση ανάγεται στο 2021, όταν δημότης κατήγγειλε παράνομη επέμβαση σε τουρκοκυπριακό υποστατικό. Το 2023 υπέβαλε δεύτερη καταγγελία, υποστηρίζοντας ότι δεν του δινόταν πολεοδομική άδεια αν δεν απέσυρε την πρώτη.

Ο κ. Φαίδωνος απορρίπτει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς:
«100% απορρίπτω… Την πολεοδομική άδεια καθυστερήσαμε 1-2 μήνες και όχι για να τον εκβιάσουμε», ανέφερε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η καταγγελία εξετάστηκε και διαβιβάστηκε στη Νομική Υπηρεσία, με οδηγίες να ταξινομηθεί ως υπόθεση «Μη Αστυνομικής Φύσεως».

Την ίδια ώρα, η Ελεγκτική Υπηρεσία διερευνά αριθμό καταγγελιών που αφορούν τον Δήμο Πάφου, κυρίως οικονομικής φύσεως, ενώ άλλη υπόθεση έχει ήδη σταλεί στη Νομική Υπηρεσία για οδηγίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Δεν έδωσε ακόμη κατάθεση στις Αρχές ο Μακάριος Δρουσιώτης - «Η Αστυνομία περιμένει στοιχεία»

Δεν έδωσε ακόμη κατάθεση στις Αρχές ο Μακάριος Δρουσιώτης - «Η Αστυνομία περιμένει στοιχεία»

Δεν έχει δώσει ακόμη κατάθεση ο Μακάριος Δρουσιώτης, αναφορικά με τους ισχυρισμούς και τις καταγγελίες που διατύπωσε μέσω δημόσιων αναρτήσεων, σύμφωνα με την Αστυνομία. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης, Βύρωνας Βύρωνος, «η Αστυνομία αναμένει από τον Μακάριο Δρουσιώτη να προσέλθει το συντομότερο για κατάθεση και να προσκομίσει όλα τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του».

BEST OF TOTHEMAONLINE