Αντίστροφη μέτρηση για Ν. Σύκα και ΔΗΣΥ - Σήμερα η απόφαση στο Αστικό Δικαστήριο

Αντίστροφη μέτρηση για Ν. Σύκα και ΔΗΣΥ - Σήμερα η απόφαση στο Αστικό Δικαστήριο

Ενώπιον του Αστικού Δικαστηρίου οδηγείται σήμερα η υπόθεση που αφορά τον βουλευτή Νίκο Σύκα και τον Δημοκρατικό Συναγερμό, στο πλαίσιο της αγωγής που καταχώρησε ο ίδιος, αμφισβητώντας την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου για διαγραφή του από το ψηφοδέλτιο Λεμεσού ενόψει των Βουλευτικών Εκλογών του ερχόμενου Μαΐου.

Μετά την καταχώρηση της αγωγής, ο βουλευτής υπέβαλε αίτηση για έκδοση προσωρινού διατάγματος, ζητώντας την αναστολή της απόφασης του κόμματος μέχρι την εκδίκαση της κύριας υπόθεσης. Το Δικαστήριο όρισε για σήμερα τη διαδικασία, κατά την οποία ο ΔΗΣΥ καλείται να τοποθετηθεί ως προς το κατά πόσον αποδέχεται ή απορρίπτει το αίτημα της πλευράς Σύκα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η διαδικασία είχε αναβληθεί, προκειμένου να επιδοθεί η αγωγή στον ΔΗΣΥ και να εξασφαλιστεί η νομική του εκπροσώπηση. Αναμένεται να διαφανεί κατά πόσον θα παραστεί δικηγόρος εκ μέρους του κόμματος, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

Ο κ. Σύκας, μέσω του νομικού του εκπροσώπου, υποστηρίζει ότι ο αποκλεισμός του από το ψηφοδέλτιο είναι παράνομος και λανθασμένος. Οι εξελίξεις αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς η σημερινή διαδικασία ενδέχεται να καθορίσει τα επόμενα βήματα ενόψει της προεκλογικής περιόδου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει την 81η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ενώ κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του θα συναντηθεί με τον ΓΓ των ΗΕ, με την προσωπική του απεσταλμένη, καθώς και με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων και επικεφαλής Οργανισμών και πολυεθνικών εταιρειών. Θα έχει, επίσης, επαφές με εκπροσώπους της κυπριακής ομογένειας. 

BEST OF TOTHEMAONLINE