Σπάνιο φαινόμενο: Ταυτόχρονη εμφάνιση έξι πλανητών στον βραδινό ουρανό – Πότε θα πραγματοποιηθεί

Σπάνιο φαινόμενο: Ταυτόχρονη εμφάνιση έξι πλανητών στον βραδινό ουρανό – Πότε θα πραγματοποιηθεί

Σπάνιο φαινόμενο θα σημειωθεί στις 28 Φεβρουαρίου, με ταυτόχρονη εμφάνιση έξι πλανητών.

Σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο των φροντιστηρίων Φάκα, στον βραδινό ουρανό θα συνυπάρξουν έξι πλανήτες και συγκεκριμένα ο Ερμής, η Αφροδίτη, ο Κρόνος, ο Δίας, ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας.

Διευκρινίζεται ότι οι πλανήτες δεν θα βρίσκονται σε ευθεία γραμμή ή σύνοδο, αλλά θα έχουν κοινή, ταυτόχρονη εμφάνιση στον ουρανό.

Οι πλανήτες Ερμής, Αφροδίτη, Κρόνος και Δίας είναι παρατηρήσιμοι δια γυμνού οφθαλμού, ενώ ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας μόνο με τη χρήση τηλεσκοπίου.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ/ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στην τελική ευθεία «Κρόνος» και «Αφροδίτη» – Το χρονοδιάγραμμα για το πρώτο κυπριακό αέριο

Στην τελική ευθεία «Κρόνος» και «Αφροδίτη» – Το χρονοδιάγραμμα για το πρώτο κυπριακό αέριο

Η Κύπρος βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη βιώσιμη και εμπορική αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων της στην ΑΟΖ της, αναδεικνύοντας την Ανατολική Μεσόγειο σε έναν σημαντικό ενεργειακό κόμβο και συμβάλλοντας, παράλληλα, στις προσπάθειες της ΕΕ για ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας μέσω της διαφοροποίησης πηγών και οδεύσεων, ανέφερε την Τρίτη ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Μιχάλης Δαμιανός, σε δηλώσεις του μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE