Υπ. Εσωτερικών: Εντοπίστηκαν δεκάδες παραβάσει στη διαχείρηση τ/κ περιουσιών - Συνεχίζεται ο έλεγχος

Υπ. Εσωτερικών: Εντοπίστηκαν δεκάδες παραβάσει στη διαχείρηση τ/κ περιουσιών - Συνεχίζεται ο έλεγχος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ελέγχου και εξορθολογισμού της διαχείρισης των τουρκοκυπριακών περιουσιών, δήλωσε στο Πρωινό Δρομολόγιο ο Υπουργός Εσωτερικών.

Όπως είπε ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, από τον έλεγχο πέραν των 4000 εμπορικών συμβάσεων εντοπίστηκαν 511 παραβάσεις, με τις αρμόδιες αρχές να προχωρούν σε ανακτήσεις και δικαστικά μέτρα όπου δεν υπήρξε συμμόρφωση.

Παράλληλα πρόσθεσε, ολοκληρώθηκε έλεγχος σε περίπου 850 συμβάσεις τοπικών αρχών, ενώ συνεχίζονται οι επιθεωρήσεις σε οικιστικές μονάδες.

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου επισήμανε ότι, μετά την αλλαγή της νομοθεσίας, η παραχώρηση κατοικιών γίνεται πλέον με σύστημα μοριοδότησης και αντικειμενικά κριτήρια, καταργώντας τη διακριτική ευχέρεια του Υπουργού.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο τραπέζι η μεταρρύθμιση των συντάξεων: Τα βασικά ζητήματα, οι αλλαγές και οι θέσεις των κοινωνικών εταίρων

Στο τραπέζι η μεταρρύθμιση των συντάξεων: Τα βασικά ζητήματα, οι αλλαγές και οι θέσεις των κοινωνικών εταίρων

Εντός 48 ωρών, όπως όλα δείχνουν, την Τετάρτη δηλαδή, ενώπιον του εργατικού συμβουλευτικού σώματος θα τεθεί το νομοσχέδιο για το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το πρώτο βήμα προς τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, σύμφωνα με ρεπορτάζ στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Alpha.

BEST OF TOTHEMAONLINE