Γκουτέρες: Τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται διεθνώς

Γκουτέρες: Τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται διεθνώς

Τα ανθρώπινα δικαιώματα δέχονται επίθεση παγκοσμίως, προειδοποίησε τη Δευτέρα ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, επικαλούμενος εκτεταμένες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και καταστροφικά δεινά πολιτών στις συγκρούσεις στο Σουδάν, τη Γάζα και την Ουκρανία.

«Το κράτος δικαίου υπερισχύει της κυριαρχίας της βίας», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, μιλώντας κατά την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Γενεύη.

«Σε όλο τον κόσμο, τα ανθρώπινα δικαιώματα σημειώνουν οπισθοδρόμηση και καταγράφονται πιέσεις με συστηματικό τρόπο και σκόπιμα», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Ισχυρότεροι Μαζί. Για μια Αυτόνομη Ένωση, Ανοικτή στον Κόσμο» - Αποκλιμάκωση στη Μ. Ανατολή και κόστος ενέργειας στο επίκεντρο Άτυπης Συνόδου ΕΕ

ΠτΔ: «Ισχυρότεροι Μαζί. Για μια Αυτόνομη Ένωση, Ανοικτή στον Κόσμο» - Αποκλιμάκωση στη Μ. Ανατολή και κόστος ενέργειας στο επίκεντρο Άτυπης Συνόδου ΕΕ

Η αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, η διασφάλιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας, καθώς και οι επιπτώσεις των εξελίξεων στην καθημερινότητα των πολιτών, ιδίως σε ό,τι αφορά τις τιμές της ενέργειας, θα βρεθούν στο επίκεντρο της Άτυπης Συνόδου των αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και της συνάντησης των «27» με περιφερειακούς ηγέτες στην Κύπρο στις 23 και 24 Απριλίου, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.

BEST OF TOTHEMAONLINE