LIKE ONLINE

Γιατί δεν μπορείς να κλείσεις το Facebook; Ειδικοί αναλύουν τους 4 λόγους

Γιατί δεν μπορείς να κλείσεις το Facebook; Ειδικοί αναλύουν τους 4 λόγους

Αν έχετε ποτέ σκεφτεί να αφήσετε το Facebook για πάντα, θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν είστε ο μόνος. Πέρυσι, μια διαδικτυακή καμπάνια καλούσε τους χρήστες του Facebook να αποσυνδεθούν από το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο για 99 ημέρες. Μάλιστα, πάνω στο συγκεκριμένο θέμα έγιναν εκτεταμένες έρευνες.

Σύμφωνα με τη βρετανική Telegraph, ερευνητές ανακάλυψαν τέσσερις λόγους βασισμένους σε αυτές τις έρευνες που δείχνουν γιατί συνεχίζουμε να επιστρέφουμε στο Facebook έστω και αν έχουμε ορκιστεί ότι δεν θα το ξανανοίξουμε ποτέ. Το πανεπιστήμιο του Cornell ανέλυσε πάνω από 5.000 έρευνες για να καταλάβει τι κρατά συνδεδεμένους τους ανθρώπους τόσο πολύ με το κοινωνικό δίκτυο και γιατί δεν το αποχωρίζονται.

Η συνήθεια να εγκαταλείπεις ένα κοινωνικό δίκτυο και μετά να επιστρέφεις σε αυτό ονομάζεται «επαναφορά στα κοινωνικά μέσα», σύμφωνα με τον Eric Baumer, επικεφαλής ερευνητή στη μελέτη μαζί με την υπόλοιπη ομάδα του.

fb1

Χρησιμοποιώντας δεδομένα από το 99daysoffreedom.com, οι ερευνητές στόχευσαν ειδικά σε άτομα που ήταν πρόθυμα να αποστασιοποιηθούν από το κοινωνικό δίκτυο αλλά δεν μπορούσαν να το κάνουν από μόνοι τους. Μελετώντας αυτές τις πληροφορίες, η ομάδα διαπίστωσε τα τέσσερα κύρια γεγονότα που οδήγησαν στην επιστροφή τους. Ο πρώτος λόγος σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ο εθισμός τον οποίο αντιλαμβάνονται οι χρήστες και τους κάνει να επιστρέφουν. Ένας συμμετέχων περιέγραψε την περίοδο που προσπάθησε να μείνει εκτός Facebook: «Τις πρώτες 10 ημέρες, κάθε φορά που άνοιγα ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Internet, το δάχτυλό μου πήγαινε αυτόματα στο "f"».

Ένας άλλος λόγος που έκανε τους χρήστες να αποχωρούν ήταν η έλλειψη ιδιωτικότητας και αυτοί επέστρεφαν λιγότερο συχνά στο κοινωνικό δίκτυο. Αλλά όσοι ενδιαφέρονταν για το τι σκέφτονταν οι άλλοι γι’ αυτούς και μπορούσαν να διαχειριστούν τις συγκεκριμένες πληροφορίες που ήθελαν να μοιραστούν με τους άλλους δεν μπορούσαν να κρατηθούν και επανασυνδέονταν στο κοινωνικό δίκτυο.

Ο τρίτος λόγος που κάνει τους ανθρώπους να επιστρέφουν στο κοινωνικό δίκτυο είναι η διάθεσή τους σύμφωνα με τους ειδικούς καθώς σύμφωνα με την έρευνα όσοι είχαν καλύτερη διάθεση μπορούσαν να μείνουν περισσότερο χρόνο χωρίς Facebook. Ταυτόχρονα ο τελευταίος λόγος που κάποιοι δεν επέστρεφαν στο Facebook είναι η χρήση άλλων κοινωνικών δικτύων «υποκατάστατων». Αν κάποιος ασχολείται με ένα άλλο social media ενδιαφέρεται λιγότερο για το Facebook. Επέστρεφαν δηλαδή πιο συχνά οι χρήστες που απλώς δεν είχαν κάποιο άλλο κοινωνικό δίκτυο να ασχοληθούν αλλά ήθελαν να είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.

«Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν πόσο δύσκολες είναι τελικά οι καθημερινές αποφάσεις σχετικά με την χρήση κοινωνικών δικτύων», σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νεκρός άνδρας στη Λεμεσό: Αρνείται ότι σκότωσε τον σύζυγο της η 62χρονη - Η μαρτυρία που την «καίει»

• Φόνο εκ προ μελέτης διερευνούν οι Αρχές για την υπόθεση του 62χρονου που βρέθηκε μαχαιρωμένος στη Λεμεσό - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του

• Πολιτικός Αναλυτής στο «Τ»: Οι διεθνείς προκλήσεις που αναμένεται να επηρεάσουν τις εξελίξεις το 2025

• Ρεβεγιόν στα κέντρα αναψυχής: Κρατήσεις αλλά και… ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής - Το ωράριο και οι τιμές

• Θα πας στο Τρόοδος; Ανοιχτοί για όλα τα οχήματα οι δρόμοι - Για λίγα μέχρι την κορυφή του Ολύμπου

• Πέθανε η Ολίβια Χάσεϊ: Θρήνος για την «Παναγία» του «Ιησού από τη Ναζαρέτ»



Νεκρός σύζυγος στην Λεμεσό: Μυστήριο τι συνέβη το μοιραίο βράδυ - Τα δώρα και ο τσακωμός - Βίντεο

Νεκρός σύζυγος στην Λεμεσό: Μυστήριο τι συνέβη το μοιραίο βράδυ - Τα δώρα και ο τσακωμός - Βίντεο

Νεκρός στο σαλόνι του διαμερίσματος του στην περιοχή Πύργου,  βρέθηκε 62χρονος Vitaly Shostak από την Ουκρανία, με μια μαχαιριά στην καρδιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top