Μνημόνια Συνεργασίας Κύπρου με Κατάρ και ΗΑΕ για αεροπορικές μεταφορές

Μνημόνια Συνεργασίας Κύπρου με Κατάρ και ΗΑΕ για αεροπορικές μεταφορές

Σημαντικό βήμα προς την περαιτέρω ελευθεροποίηση των αεροπορικών μεταφορών με στόχο τη βελτίωση της συνδεσιμότητας της Κύπρου με άλλες χώρες θεωρεί η Κυβέρνηση την υπογραφή αναθεωρημένων Μνημονίων Συνεργασίας με το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων τα Μνημόνια υπέγραψε εκ μέρους της Κύπρου, στις 10 και 15 Δεκεμβρίου αντίστοιχα, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Αλέκος Μιχαηλίδης, ενώ εκ μέρους του Κατάρ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων υπέγραψαν οι Γενικοί Διευθυντές των Αρχών Πολιτικής Αεροπορίας των χωρών Αbadullah bin Naser Turki Al Subaie και Said Mohammed Al Suwaidi .

«Η υπογραφή των δύο Μνημονίων θεωρείται σημαντικό βήμα προς την περαιτέρω ελευθεροποίηση των αεροπορικών μεταφορών και εμπίπτει στο πλαίσιο της νέας εξωτερικής πολιτικής ανοικτών αιθέρων, που έχει εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο και έχει ως στόχο τη βελτίωση της συνδεσιμότητας της Κύπρου με τις υπόλοιπες χώρες», αναφέρεται.

Στο πλαίσιο αυτό, τα δύο Μνημόνια που υπογράφηκαν, προστίθεται, «παρέχουν στα συμβαλλόμενα μέρη αυξημένα δικαιώματα 5 ης ελευθερίας, σύμφωνα με τα οποία οι καθορισμένες αεροπορικές τους εταιρείες μπορούν να πετάξουν από οποιοδήποτε σημείο στις χώρες τους προς οποιοδήποτε ενδιάμεσο σημείο, ή σημείο πέραν των χωρών τους».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE