Nexta: Βρέθηκε ρωσική κεραία στo drone Sahed που χτύπησε τις Βρετανικές Βάσεις στηο Ακρωτήρι - Βίντεο

Nexta: Βρέθηκε ρωσική κεραία στo drone Sahed που χτύπησε τις Βρετανικές Βάσεις στηο Ακρωτήρι - Βίντεο

Μια ρωσικής κατασκευής τετρακάναλη κεραία Kometa βρέθηκε στα συντρίμμια του ιρανικού drone Shahed που επιτέθηκε στην αεροπορική βάση Ακρωτηρίου στην Κύπρο τη Δευτέρα αναφέρει το κανάλι Nexta, παρουσιάζοντας σχετικό βίντεο.


Η Kometa (CRPA) έχει σχεδιαστεί για να κάνει τα drones απρόσβλητα σε ηλεκτρονικές παρεμβάσεις (GPS jamming), επιτρέποντας  στα drones Shahed να πλοηγούνται με ακρίβεια ακόμα και όταν οι δυτικές δυνάμεις χρησιμοποιούν ισχυρά αντίμετρα ηλεκτρονικού πολέμου.

Η φερόμενη εύρεση της τετρακάναλης έκδοσης (που χρησιμοποιείται κυρίως στους ρωσικούς πυραύλους ακριβείας και στα βασιζόμενα στους Sahed drones Orlan) στα συντρίμμια στην Κύπρο, δείχνει ότι η Ρωσία δεν δίνει πλέον στο Ιράν μόνο σχέδια, αλλά κρίσιμης σημασίας εξαρτήματα υψηλής τεχνολογίας, αποδεικνύοντας την ανταλλαγή τεχνογνωσίας Μόσχας - Τεχεράνης.

Πηγή: skai
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Δεν επιτρέπονται πειραματισμοί και μοιραία λάθη» - Βολές Αννίτας κατά Οδυσσέα και Δρουσιώτη

«Δεν επιτρέπονται πειραματισμοί και μοιραία λάθη» - Βολές Αννίτας κατά Οδυσσέα και Δρουσιώτη

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός παρουσίασε σήμερα (20/4), στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, τις 31 βασικές κατευθύνσεις, προτεραιότητες και στόχους του για την Κύπρο τα επόμενα χρόνια.

BEST OF TOTHEMAONLINE