Τι καταγγέλλουν Κύπριοι που εγκλωβίστηκαν στις Φιλιππίνες - «Καμία βοήθεια για να επιστρέψουμε»

Τι καταγγέλλουν Κύπριοι που εγκλωβίστηκαν στις Φιλιππίνες - «Καμία βοήθεια για να επιστρέψουμε»

Έντονο προβληματισμό προκαλεί ο Γιάννης Καρούσος με ανάρτηση του. Ο Προέδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Αμμοχώστου και Αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ, μεταφέρει την αγωνία και τα παράπονα Κυπρίων που βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στο εξωτερικό μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του, δύο Κύπριοι οι οποίοι βρίσκονται στις Φιλιππίνες, που ταξίδευαν προς το Ντουμπάι, αναγκάστηκαν να ακυρώσουν την πτήση τους και να αναζητήσουν εναλλακτικό τρόπο επιστροφής. Μετά την επιστροφή των χρημάτων από την αεροπορική εταιρεία, κατάφεραν να εξασφαλίσουν εισιτήρια μέχρι την Αθήνα μέσω Σιγκαπούρης, προκειμένου να βρουν τρόπο να επιστρέψουν στην Κύπρο.

Σύμφωνα με την ανάρτηση, επικοινώνησαν με το Υπουργείο Εξωτερικών ζητώντας βοήθεια. Όπως τους αναφέρθηκε, θα μπορούσαν να απευθυνθούν στην πρεσβεία της Ινδονησίας, η οποία εξυπηρετεί και τις Φιλιππίνες, για βοήθεια με τη διαδικασία θεώρησης (visa). Ωστόσο, η προσπάθεια δεν απέδωσε, καθώς, όπως υποστηρίζεται, τους ενημέρωσαν ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν.

Στη συνέχεια επικοινώνησαν εκ νέου με το Υπουργείο Εξωτερικών ζητώντας βοήθεια για μια πτήση από Αθήνα προς Κύπρο, ωστόσο, όπως αναφέρεται, ενημερώθηκαν ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνδρομή, αφού είχαν ήδη αποζημιωθεί από την αεροπορική εταιρεία για τα ακυρωμένα εισιτήρια.

Όπως σημειώνεται στην ανάρτηση, το συνολικό κόστος της περιπέτειας τους αυξάνεται καθώς το ταξίδι παρατάθηκε ακόμα 10 μερές λόγω των εξελίξεων στην περιοχή, γεγονός για το οποίο, όπως αναφέρουν θα έπρεπε να υπάρχει κάποια μορφή βοήθειας για πολίτες που αναγκάστηκαν να επωμιστούν τόσο μεγάλα έξοδα για να επιστρέψουν στην πατρίδα.

Δείτε την ανάρτηση:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σε πύρινο κλοιό η Μέση Ανατολή – Διπλωματικός μαραθώνιος στη Λευκωσία – Ήχησαν σειρήνες στο Ακρωτήρι

LIVE: Σε πύρινο κλοιό η Μέση Ανατολή – Διπλωματικός μαραθώνιος στη Λευκωσία – Ήχησαν σειρήνες στο Ακρωτήρι

​Με τον πόλεμο να μαίνεται για έκτη μέρα και τις ΗΠΑ με το Ισραήλ να σφυροκοπούν αδιάκοπα στόχους σε Ιράν και Λίβανο, η Τεχεράνη απαντά με κτυπήματα σε αμερικανικές βάσεις στον Κόλπο, οδηγώντας την περιοχή σε ολική ανάφλεξη. Μέσα σε αυτό το εκρηκτικό σκηνικό, ο Υπουργός Άμυνας Βασίλης Πάλμας συντονίζει κινήσεις με τον Βρετανό ομόλογό του στη Λευκωσία, εστιάζοντας στην προστασία των πολιτών και την ενίσχυση της συνεργασίας για τη διαχείριση της κρίσης, στέλνοντας παράλληλα από την Κύπρο επιτακτικό μήνυμα για άμεση διπλωματική επίλυση. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE