Σκάνδαλο Δρομολαξιάς: Τον Γενάρη οι ποινές στους δύο λοχίες που εμπλέκονται με την υπόθεση

Σκάνδαλο Δρομολαξιάς: Τον Γενάρη οι ποινές στους δύο λοχίες που εμπλέκονται με την υπόθεση

Για τις 7 Ιανουαρίου 2016 επιφύλαξε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας την επιβολή ποινής μετά από τις παραδοχές των δύο λοχιών της ΚΥΠ που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Δρομολαξιάς.

Αυτό έγινε μετά από  συμβιβασμό μεταξύ Γενικής Εισαγγελίας και υπεράσπισης κι’  έτσι η υπόθεση οδηγείται στο κλείσιμό της.

Οι λοχίες Κώστας Μιαμηλιώτης και Λευτέρης Μούσκος παραδέχθηκαν δύο κατηγορίες έκαστος, την κατηγορία της συνωμοσίας για καταδολίευση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας.

Ταυτόχρονα, αποσύρθηκαν στο πλαίσιο του συμβιβασμού οι κατηγορίες της δωροληψίας, της δωροδοκίας και του δεκασμού δημόσιου λειτουργού και η υπόθεση έκλεισε χωρίς ακροαματική διαδικασία.  

Κατόπιν τούτων, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας όρισε την 7η Ιανουαρίου 2016 για ανάγνωση γεγονότων και επιβολή ποινών.  Και οι δύο κατηγορίες επισύρουν ποινές φυλάκισης, η μεν κατάχρηση εξουσίας μέχρι δύο χρόνια φυλάκιση, η δε καταδολίευση της Κυπριακής Δημοκρατίας μέχρι πέντε χρόνια φυλάκιση.

Οι λοχίες Λευτέρης Μούσκος και Κώστας Μιαμηλιώτης κατηγορούνται ότι δωροδοκήθηκαν από τον Νίκο Λίλλη για να ετοιμάσουν ψευδή έκθεση της ΚΥΠ για τον τόπο διαμονής του Τουρκοκύπριου ιδιοκτήτη της γης όπου κτίζεται το Aero Center στη Δρομολαξιά παρουσιάζοντας τον Τουρκοκύπριο ψευδώς ως μονίμως διαμένοντα στις ελεύθερες περιοχές ώστε να εγκριθεί η πώληση της γης από τον ιδιοκτήτη στην εταιρεία του Νίκου Λίλλη η οποία μετέπειτα μεταπώλησε ολόκληρο το πρότζεκτ Aero Center για πολλαπλάσια τιμή στο Ταμείο Συντάξεων της CYTA.

Οι Μούσκος και Μιαμηλιώτης κατηγορούνται συγκεκριμένα ότι δωροδοκήθηκαν από το Λίλλη με ποσά δέκα και σαράντα χιλιάδων ευρώ αντίστοιχα για να συντάξουν τη ψευδή έκθεση για τον τόπο διαμονής του Τουρκοκύπριου ιδιοκτήτη της γης Μουσταφά Μεχμέτ Μουσταφά.   Τα αδικήματα σύμφωνα με το κατηγορητήριο διαπράχθηκαν σε διαφορετικές ημερομηνίες μεταξύ 2007 και 2010.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE