«Ασπίδα» προστασίας στο Γέρι - Σε εξέλιξη οι εμβολιασμοί κατά του αφθώδους πυρετού

«Ασπίδα» προστασίας στο Γέρι - Σε εξέλιξη οι εμβολιασμοί κατά του αφθώδους πυρετού

Άρχισαν οι εμβολιασμοί κατά του αφθώδη πυρετού σε όλη την κτηνοτροφική ζώνη Γερίου, μετά τον εντοπισμό χθες κρουσμάτων σε φάρμα της περιοχής, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αντιδήμαρχος Γερίου, Νεόφυτος Παπαλαζάρου.

Ο κ. Παπαλαζάρου είπε ότι δεν διαγνώστηκαν άλλα κρούσματα αφθώδους πυρετού στην περιοχή, πέραν των τεσσάρων που έχουν εντοπιστεί χθες σε μία φάρμα στην κτηνοτροφική ζώνη Γερίου. Πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη φάρμα διαθέτει 200 βοοειδή.

Είπε ακόμη ότι προμηθεύουν τους κτηνοτρόφους με νερό και φάρμακα ενώ γίνεται απολύμανση όλων των τροχοφόρων που εισέρχονται στην κτηνοτροφική ζώνη.

Ανέφερε επίσης ότι θα γίνει απολύμανση όλων των δρόμων μέσα στην κτηνοτροφική ζώνη αλλά και των δρόμων που οδηγούν στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο κ. Παπαλαζάρου είπε ότι μετά από οδηγία του Υπουργείου Γεωργίας, «έχουμε αφήσει μόνο μία είσοδο στην κτηνοτροφική ζώνη», από τις τρεις εισόδους που υπάρχουν, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου όσων εισέρχονται στην κτηνοτροφική ζώνη.

Επίσης, ανέφερε ότι λόγω του εντοπισμού του συγκεκριμένου κρούσματος είναι ανάστατοι όλοι οι κτηνοτρόφοι της περιοχής.

Επιπλέον, ο κ. Παπαλαζάρου είπε ότι οι κτηνοτρόφοι του Γερίου έχουν καταρτίσει Επιτροπή για διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η επιστολή-μήνυμα του ΔΗΚΟ προς τον Χριστοδουλίδη: Ανασχηματισμός, διορισμοί και βλέμμα στο 2028 - Στο Προεδρικό σήμερα η Γραμματεία του κόμματος

Η επιστολή-μήνυμα του ΔΗΚΟ προς τον Χριστοδουλίδη: Ανασχηματισμός, διορισμοί και βλέμμα στο 2028 - Στο Προεδρικό σήμερα η Γραμματεία του κόμματος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες μεταξύ του ΔΗΚΟ και του Προεδρικού, μετά τη δημοσιοποίηση από την εφημερίδα Πολίτης της εμπιστευτικής επιστολής που απέστειλε ο πρόεδρος του κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη. Η υπόθεση, αποκτά πλέον ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα, καθώς νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το απόγευμα η Γραμματεία του ΔΗΚΟ μεταβαίνει στο Προεδρικό Μέγαρο για άμεση συνάντηση, με τον Πρόεδρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE