Θα ταξιδέψουν τις αργίες οι Κύπριοι; Τι επέλεξαν και όσα ισχύουν με τις τιμές εισιτηρίων - Επηρεάστηκαν ειδικά πακέτα

Θα ταξιδέψουν τις αργίες οι Κύπριοι; Τι επέλεξαν και όσα ισχύουν με τις τιμές εισιτηρίων - Επηρεάστηκαν ειδικά πακέτα

Συγκρατημένη παραμένει η ταξιδιωτική κίνηση των Κυπρίων ενόψει των αργιών της 25ης Μαρτίου και της 1ης Απριλίου, με τους επαγγελματίες του κλάδου να καταγράφουν ήπιο ενδιαφέρον, την ώρα που οι ενδείξεις για την πασχαλινή περίοδο και το καλοκαίρι εμφανίζονται σαφώς πιο ενθαρρυντικές.

Σε δηλώσεις του στο ThemaOnline, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, Αντώνης Ορθοδόξου, ανέφερε ότι για τις επικείμενες αργίες «δεν θα έλεγα ότι η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Έχει λίγη κίνηση αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο», αποδίδοντας την εικόνα αυτή στο γεγονός ότι οι ημερομηνίες δεν δημιουργούν τριήμερα, αλλά και στην αβεβαιότητα που προκαλεί η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Αντίθετα, σαφώς βελτιωμένη εμφανίζεται η εικόνα για το Πάσχα και την Πρωτομαγιά, με τον κ. Ορθοδόξου να σημειώνει ότι «αυξημένη κίνηση φαίνεται να έχει το Πάσχα και η Πρωτομαγιά», ενώ ήδη καταγράφεται και «καλή ζήτηση για το καλοκαίρι», παρά τις γεωπολιτικές εξελίξεις.

Όσον αφορά τους προορισμούς, οι Κύπριοι φαίνεται να προτιμούν κυρίως την Ελλάδα, με αιχμή την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ για την περίοδο της Πρωτομαγιάς παρατηρείται και περιορισμένο ενδιαφέρον για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως εξήγησε, αυτό συνδέεται και με το Καθολικό Πάσχα, καθώς «είναι κλειστά τα πανεπιστήμια και κάποιοι εκμεταλλεύονται την αργία για να δουν τα παιδιά τους».

Σε ό,τι αφορά τις τιμές των εισιτηρίων, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι μέχρι στιγμής δεν καταγράφονται σημαντικές αυξήσεις λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

«Δεν υπήρξε αύξηση γιατί τα εισιτήρια ήταν μπλοκαρισμένα από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες εδώ και καιρό», ανέφερε, προσθέτοντας ότι τυχόν νέες τιμές παρουσιάζουν μόνο «πολύ μικρές αυξήσεις», σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν έδειξε τα δόντια του ο πόλεμος» στον συγκεκριμένο τομέα.

Την ίδια ώρα, πλήγμα δέχονται τα ταξίδια προς χώρες της Μέσης Ανατολής καθώς, όπως επισημάνθηκε, έχουν ουσιαστικά ακυρωθεί από τους Κύπριους ταξιδιώτες.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα του Ντουμπάι, που αποτελούσε δημοφιλή προορισμό, αλλά πλέον δεν συγκεντρώνει ενδιαφέρον.

Παράλληλα, επηρεάστηκαν και ειδικά ταξιδιωτικά πακέτα, όπως εκείνα για το Formula 1 Bahrain Grand Prix, καθώς Κύπριοι που είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν στο Μπαχρέιν, προχώρησαν σε ακυρώσεις μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Συνολικά, η εικόνα στον ταξιδιωτικό τομέα παραμένει μικτή: συγκρατημένη για τις άμεσες αργίες, αλλά με θετικές προοπτικές για τους επόμενους μήνες, δημιουργώντας προσδοκίες για μια δυναμική καλοκαιρινή περίοδο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO: 52 χρόνια από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου – Η μέρα που άλλαξε για πάντα την ιστορία της Κύπρου

VIDEO: 52 χρόνια από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου – Η μέρα που άλλαξε για πάντα την ιστορία της Κύπρου

Πενήντα δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974, μια από τις πιο σκοτεινές στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, που άνοιξε τον δρόμο για την τουρκική εισβολή πέντε ημέρες αργότερα και τις τραγικές συνέπειες που εξακολουθεί να βιώνει το νησί μέχρι σήμερα.

BEST OF TOTHEMAONLINE