Νέα κινητικότητα στο Κυπριακό - Ραντεβού Γκουτέρες με τους δύο ηγέτες
Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, θα βρίσκεται στην Κύπρο για επαφές, από τις 27 έως τις 29 Ιουλίου.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΠτΔ: Οι σχέσεις Ελλάδας και Κύπρου διέρχονται το καλύτερο σημείο στο οποίο βρέθηκαν ποτέ
Είναι, προσθέτει, μια αυτονόητη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, τονίζοντας παράλληλα ότι η μεγαλύτερη και συνεχής πρόκληση είναι η τουρκική κατοχή.
Γι' αυτό, σημειώνει, η κορυφαία εθνική προτεραιότητα της Ελλάδας ήταν και είναι η άρση της κατάφωρης παραβίασης του διεθνούς δικαίου, κάτι που αποτελεί εθνικό στόχο.
Ελλάδα και Κύπρος, ανέφερε, καλούνται να δώσουν ειρηνικούς, αλλά δύσκολους αγώνες σε διεθνές περιβάλλον ρευστότητας, κρίσεων και πολέμων στην ευρύτερη και την εγγύς περιοχή τους.
Πηγή: news.rik.cy
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




