Συνεχίζεται ο σάλος με τις εξωσωματικές στα κατεχόμενα - «Είναι απειλή για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημόσια υγεία»

Συνεχίζεται ο σάλος με τις εξωσωματικές στα κατεχόμενα - «Είναι απειλή για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημόσια υγεία»

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στα κατεχόμενα μετά από έρευνα του βρετανικού Τύπου που αποκαλύπτει λάθη στη χρήση σπέρματος και ωαρίων σε κλινικές εξωσωματικής γονιμοποίησης στα κατεχόμενα. Όπως μεταδίδει η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Βατάν», τουλάχιστον επτά παιδιά που γεννήθηκαν από οικογένειες που επέλεξαν κλινικές στα κατεχόμενα, διαπιστώθηκε μέσω τεστ DNA ότι δεν προέρχονται από τους δότες που είχαν αρχικά συμφωνηθεί.

Η εφημερίδα «Γενί Μπακίς» αναφέρεται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ζευγαριών από τη Βρετανία, τα οποία ανακάλυψαν ότι τα παιδιά τους δεν ήταν βιολογικά αδέρφια, παρά τις διαβεβαιώσεις των κλινικών ότι χρησιμοποιήθηκε ο ίδιος δότης. Το ζήτημα έχει λάβει παγκόσμιες διαστάσεις, με τη διαδικτυακή «Bugün Kıbrıs» να αναφέρει ότι μέσα ενημέρωσης από την Ινδία έως την Αμερική αναφέρονται πλέον στην περιοχή ως έναν προορισμό «ανεξέλεγκτου αναπαραγωγικού τουρισμού», αναδεικνύοντας τα κενά ελέγχου που επικρατούν.

Σύμφωνα με τη «Χαλκίν Σεσί», η έλλειψη εποπτείας στα κέντρα αυτά χαρακτηρίζεται πλέον ως απειλή για τη δημόσια υγεία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η εφημερίδα δημοσιεύει εκκλήσεις για άμεση διενέργεια ερευνών από ανεξάρτητους φορείς, μεταφέροντας τις θέσεις της Οργάνωσης Γυναικών του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος και της Επιτροπής Υγείας του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας.

Η «Bugün Kıbrıs» γράφει για συνεχιζόμενη σιωπή των «αρμόδιων αρχών» υγείας. Τα δημοσιεύματα αναφέρονται σε ανάγκη για άμεση αναθεώρηση της νομοθεσίας και καθιέρωση αυστηρών ελέγχων, προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια στις ιατρικές διαδικασίες και να προστατευτούν τα δικαιώματα των οικογενειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ: Σταθερά μπροστά ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ – Μεγάλη κόντρα μεταξύ των υπολοίπων κομμάτων - «Κενό» σε βασικές αξίες βλέπουν οι πολίτες

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ: Σταθερά μπροστά ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ – Μεγάλη κόντρα μεταξύ των υπολοίπων κομμάτων - «Κενό» σε βασικές αξίες βλέπουν οι πολίτες

Το εκλογικό τοπίο παραμένει ρευστό σύμφωνα με την τέταρτη κατά σειρά δημοσκόπηση της κρατικής τηλεόρασης για τις Βουλευτικές Εκλογές 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE