Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Φυτιρής ανέφερε ότι το μοναδικό υλικό που παραδόθηκε από τον κ. Δρουσιώτη ήταν ένα γραπτό, δακτυλογραφημένο και ανυπόγραφο περιγραφικό κείμενο, το οποίο δεν δύναται να θεωρηθεί αποδεικτικό στοιχείο.
Όπως επισημαίνεται, μετά από επιβεβαίωση του Αρχηγού Αστυνομίας, ο συγγραφέας δεν έχει προσκομίσει μέχρι σήμερα οποιαδήποτε στοιχεία που να στηρίζουν τους σοβαρούς ισχυρισμούς που έχει διατυπώσει δημοσίως, κυρίως μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι ο κ. Δρουσιώτης αποχώρησε από το Αρχηγείο Αστυνομίας χωρίς να προβεί σε επίσημη κατάθεση, αφήνοντας πίσω το εν λόγω ανυπόγραφο κείμενο, το οποίο δεν μπορεί να αξιοποιηθεί για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Το Υπουργείο τονίζει, τέλος, ότι οι οδηγίες προς την Αστυνομία είναι σαφείς: να εξασφαλιστεί η προσκόμιση όλων των απαραίτητων στοιχείων εντός συγκεκριμένων χρονικών πλαισίων και να προχωρήσει η διερεύνηση το ταχύτερο δυνατόν, υπογραμμίζοντας ότι η κοινωνία αναμένει και απαιτεί πλήρη διαφάνεια και ξεκάθαρες απαντήσεις.