Σκληρή απάντηση Δρουσιώτη σε Κώστα Φυτιρή - «Θα παραδώσω όλα τα στοιχεία - Φτάνει με τα επικοινωνιακά παίγνια»

Σκληρή απάντηση Δρουσιώτη σε Κώστα Φυτιρή - «Θα παραδώσω όλα τα στοιχεία - Φτάνει με τα επικοινωνιακά παίγνια»

Σε νέα δημόσια τοποθέτηση προχώρησε ο Μακάριος Δρουσιώτης, απαντώντας στις αναφορές του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Φυτιρή σχετικά με τη μη προσκόμιση τεκμηριωμένων στοιχείων στην Αστυνομία.

Ο κ. Δρουσιώτης απορρίπτει τους ισχυρισμούς, κάνοντας λόγο για «επικοινωνιακά παίγνια» από πλευράς Αστυνομίας και Υπουργείου, ενώ επιμένει ότι συνεργάζεται με τις Αρχές και προτίθεται να καταθέσει πλήρως το υλικό που διαθέτει.

Όπως αναφέρει, το έγγραφο που παρέδωσε κατά τη συνάντησή του με την ανακριτική ομάδα δεν ήταν απλώς ένα περιγραφικό κείμενο, αλλά μια εκτενής γραπτή αφήγηση της ίδιας της Σάντη, η οποία κατά τον ίδιο θα μπορούσε να συμβάλει ουσιαστικά στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Παράλληλα, εκφράζει έκπληξη για το γεγονός ότι, ενώ όπως υποστηρίζει υπήρξε συμφωνία να μην γίνουν δημόσιες ανακοινώσεις για τη συνάντηση, λίγες ώρες αργότερα εκδόθηκαν δηλώσεις περί μη συνεργασίας του.

Ο κ. Δρουσιώτης τονίζει ότι δεν είναι ούτε κατηγορούμενος ούτε καταγγέλλων, σημειώνοντας πως η υπόθεση διερευνάται αυτεπάγγελτα από την Αστυνομία. Δηλώνει, ωστόσο, πως θα συνεχίσει να συμβάλλει στην έρευνα, προετοιμάζοντας οργανωμένα και ταξινομημένα όλα τα στοιχεία που κατέχει.

Την ίδια ώρα, επισημαίνει ότι τα όσα έχει αναφέρει βρίσκονται δημοσίως αναρτημένα εδώ και δύο χρόνια, εκφράζοντας απορία για την πίεση που –όπως λέει– ασκείται τώρα για άμεση παράδοση μεγάλου όγκου δεδομένων.

Καταλήγοντας, επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του ότι θα καταθέσει το σύνολο των στοιχείων, καλώντας παράλληλα για τον διορισμό ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών, ώστε όπως υποστηρίζει να διασφαλιστεί η αντικειμενική διερεύνηση της υπόθεσης.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό - Βλέπει αύριο πρωί την Ολγκίν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό - Βλέπει αύριο πρωί την Ολγκίν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Μια γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό αρχίζει αύριο με την κάθοδο στην Κύπρο του ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, λίγους μήνες πριν την ολοκλήρωση της θητείας του και σε μια προσπάθεια να φύγει με παραδοτέα που θα αφορούν την επανάληψη των συνομιλιών μετά το ναυάγιο του Κραν Μοντανά το 2017. 

BEST OF TOTHEMAONLINE