Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Στο επίκεντρο η συνάντηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν, το αρχείο της «Σάντης» και οι εκποιήσεις στη Βουλή

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Στο επίκεντρο η συνάντηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν, το αρχείο της «Σάντης» και οι εκποιήσεις στη Βουλή

Η σημερινή συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμαν, στο αρχείο της γυναίκας που προσδιορίζεται με το όνομα 'Σάντη', στην πιθανότητα περικοπών στο ρεύμα μετά το Πάσχα, έρευνα που δείχνει ότι η γενιά Ζ ψηφίζει διζωνική ομοσπονδία αλλά και η σημερινή 'μάχη' στη Βουλή για τις εκποιήσεις, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων τη Δευτέρα.

Η "Αλήθεια" υπό τον τίτλο "Περικοπές στο ρεύμα μετά το Πάσχα" γράφει ότι παραμένει ορατό το ενδεχόμενο απεργίας που να συμπεριλάβει δραστηριότητες της ΑΗΚ Παραγωγή και να επηρεάσει καταναλωτές για κάποιο χρονικό διάστημα. Αλλού, αναφέρεται στη σημερινή συνάντηση Χριστοδουλίδη - Έρχιουρμαν και γράφει ότι είναι χωρίς προσδοκίες και ότι κυβερνητικές πηγές που μίλησαν στο ΚΥΠΕ είπαν πως στόχος είναι η ανταλλαγή απόψεων για τις πρόσφατες επαφές των δύο πλευρών με τον ΓΓ του ΟΗΕ. Επίσης, γράφει για δηλώσεις από Αθήνα και Αγκυρα με επίκεντρο την Κύπρο και ότι ο Μητσοτάκης είπε ότι 'Παρόντες όπου μας χρειάζεται ο Ελληνισμός'.

Ο "Πολίτης" με τίτλο "Η γενιά Ζ ψηφίζει διζωνική ομοσπονδία", γράφει ότι οι έρευνες του Πανεπιστημιακού Κέντρου Ερευνών Πεδίου του Πανεπιστημίου Κύπρου δείχνουν ότι εντός της κοινωνίας υπάρχει μια ισχυρή επιθυμία για επίλυση του Κυπριακού ειδικά ανάμεσα στους νέους. Η γενιά Ζ στην συντριπτική της πλειοψηφία θέλει ομοσπονδιακή λύση. Αλλού γράφει για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και τις νέες απειλές Τραμπ. Αναφέρεται επίσης στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και αναφέρει ότι ξανά στην Ολομέλεια τα κριτήρια.

Ο "Φιλελεύθερος" υπό τον τίτλο "Το αρχείο της Σάντη" γράφει ότι πακέτο με 150 και πλέον τηλεφωνικά αρχεία που αφορούν την υπόθεση γυναίκας η οποία προσδιορίζεται με το όνομα Σαντη (σσ. Γνωρίζουμε το όνομά της) και έχει μονοπωλήσει τη σφαίρα της δημόσιας συζήτησης είναι σε γνώση του 'Φ'. Σε άλλο δημοσίευμα γράφει ότι καλπάζει η βία στα σχολεία και ότι η πρώτη ολοκληρωμένη έρευνα για 2024-25 έδειξε ότι 98 σχολεία δήλωσαν 510 περιστατικά με την κυριότερη μορφή βίας την σωματική. Αλλού, γράφει για τον δρόμο Λάρνακας - Δεκέλειας και ότι σκηνικό εγκατάλειψης κτυπά τον τουρισμό.

Η "Χαραυγή" με τίτλο "Σήμερα η μάχη στη Βουλή για τις εκποιήσεις" γράφει ότι τα πολιτικά κόμματα καλούνται να αποφασίσουν με ποιόν τάσσονται, την κοινωνία ή τις τράπεζες;και ότι μέσα από προτάσεις που κατέθεσε το ΑΚΕΛ επιχειρεί να στήσει, σε συνεργασία με άλλα κόμματα και μεμονωμένους βουλευτές, ένα δίχτυ προστασίας για δανειολήπτες και εγγυητές. Σε άλλο της δημοσίευμα γράφει για τη θυσία των Καβάζογλου, Μισιαούλη και ότι είναι φως στον δρόμο του αγώνα για επανενωση και ειρήνη. Επίσης, αναφέρεται στην σημερινή κατ'ιδίαν συνάντηση Χριστοδουλίδη - Έρχιουρμαν και στο μορατόριου δηλώσεων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση στη σκιά του αδιεξόδου: Μπορεί το τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη–Έρχιουρμαν να σπάσει τον πάγο ή οδηγούμαστε σε νέο ναυάγιο;

Συνάντηση στη σκιά του αδιεξόδου: Μπορεί το τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη–Έρχιουρμαν να σπάσει τον πάγο ή οδηγούμαστε σε νέο ναυάγιο;

Η σημερινή συνάντηση μεταξύ του Προέδρου Χριστοδουλίδη και του κατοχικού ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν, αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα σε μια χρονική συγκυρία όπου το Κυπριακό παραμένει εγκλωβισμένο σε παρατεταμένο αδιέξοδο.

BEST OF TOTHEMAONLINE