Ολομέλεια: Ψηφίστηκαν ομόφωνα ν/σ και προτάσεις νόμου για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων κοινωνικών εισφορών

Ολομέλεια: Ψηφίστηκαν ομόφωνα  ν/σ και προτάσεις νόμου για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων κοινωνικών εισφορών

Ομόφωνα η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε τη Δευτέρα νομοσχέδιο και προτάσεις νόμου που τροποποιούν τον νόμο περί Ρύθμισης Ληξιπρόθεσμων Κοινωνικών Εισφορών, ώστε να θεσπιστεί ένα στοχευμένο και λειτουργικό πλαίσιο ρύθμισης ληξιπρόθεσμων κοινωνικών εισφορών, με γνώμονα την ενίσχυση της εισπραξιμότητας, τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και τη διευκόλυνση της συμμόρφωσης εργοδοτών και επιχειρήσεων προς τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.   

Με το νομοσχέδιο διαγράφεται η απαγόρευση για λήπτες ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος ή δημόσιου βοηθήματος, των οποίων οι οφειλές είναι ενταγμένες σε ρύθμιση δυνάμει του βασικού νόμου, να προβαίνουν σε νέα ρύθμιση. 

Επιπρόσθετα απαλείφθηκαν πρόνοιες αναφορικά με τη μείωση του ανώτατου ορίου ισόποσων μηνιαίων δόσεων και την κατάργηση της απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής του πρόσθετου τέλους αναφορικά με εισφορές οι οποίες θα ενταχθούν σε ρύθμιση, μετά την έναρξη της ισχύος των προνοιών του νομοσχεδίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος που αλλάζει φέρνει πίσω τα ταλέντα της»- Νέα αποστολή στο Λονδίνο με 20+ εργοδότες

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος που αλλάζει φέρνει πίσω τα ταλέντα της»- Νέα αποστολή στο Λονδίνο με 20+ εργοδότες

Τα προβλήματα της οικονομίας, η αναπτυξιακή πορεία της Κύπρου, η μείωση του δημόσιου χρέους, τα χαμηλά ποσοστά ανεργίας αλλά και οι πρωτοβουλίες για επαναπατρισμό Κυπρίων ταλαντούχων επαγγελματιών, αποτέλεσαν μεταξύ άλλων τα βασικά σημεία αναφοράς σε βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE