ΠτΔ: Έτοιμο πλάνο για τις Βρετανικές Βάσεις - Η επόμενη κίνηση της Κύπρου

ΠτΔ: Έτοιμο πλάνο για τις Βρετανικές Βάσεις - Η επόμενη κίνηση της Κύπρου

Θα κινηθούμε στη βάση ενός συγκεκριμένου πλάνου και σχεδιασμού, δήλωσε τη Μ.Τρίτη από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης σε σχέση με το θέμα των Βρετανικών Βάσεων. 

Ερωτηθείς εάν υπάρχει κάποια εξέλιξη στο θέμα των Βρετανικών Βάσεων, δεδομένων και των δηλώσεων από πλευράς βρετανικού ΥΠΑΜ ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευτούν το καθεστώς, ο Πρόεδρος απάντησε ότι "έχω πει από την αρχή ότι όταν ολοκληρωθεί αυτή η κατάσταση πραγμάτων θα κινηθούμε στη βάση ενός συγκεκριμένου πλάνου και σχεδιασμού, η προεργασία του οποίου άρχισε να γίνεται ακόμη και πριν από την δημόσια δήλωση που είχα προβεί". 

Σε ερώτηση εάν αυτό θα έχει την στήριξη και της ΕΕ, είπε ότι "η ΕΕ στα Συμπεράσματα του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ξεκάθαρα καταγράφει ότι βλέπει την πρόθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας και θεωρώ την συγκεκριμένη αναφορά ως ιδιαίτερης προστιθέμενης αξίας". 

Οι δηλώσεις του Προέδρου έγιναν στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Μαρίνα Αγίας Νάπας, ενόψει της προετοιμασίας για την Άτυπη σύνοδο των αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων, που θα διεξαχθεί στην Κύπρο, στις 23-24 Απριλίου 2026.

Δείτε βίντεο:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Δεν συμβαδίζει με τη συμπεριφορά της Τουρκίας η διεκδίκηση της θέσης του ΓΓ των ΗΕ

ΠτΔ: Δεν συμβαδίζει με τη συμπεριφορά της Τουρκίας η διεκδίκηση της θέσης του ΓΓ των ΗΕ

Δεν συμβαδίζει με τη συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία καταπατά τον Καταστατικό Χάρτη των ΗΕ, το να διεκδικεί με υποψηφιότητα της τη θέση του ΓΓ των ΗΕ, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE