Σαν κέντημα στο χέρι: Η Κύπρος υποκλίνεται στην ομορφιά των φετινών Επιταφίων

Σαν κέντημα στο χέρι: Η Κύπρος υποκλίνεται στην ομορφιά των φετινών Επιταφίων

Με την κατάνυξη να πλημμυρίζει κάθε γωνιά του νησιού, οι εκκλησίες της Κύπρου μετατράπηκαν το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης σε εργαστήρια αγάπης.

Ο στολισμός του Επιταφίου, μια από τις πιο βαθιές και συγκινητικές παραδόσεις της Μεγάλης Εβδομάδας, αναβίωσε και φέτος με μοναδική επιμέλεια, θυμίζοντας μας πως η πίστη και η κοινότητα παραμένουν οι ισχυρότεροι δεσμοί μας.

Φέτος, η δημιουργικότητα και η αφοσίωση ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, καθώς κάθε Επιτάφιος αποτέλεσε μια ξεχωριστή ιστορία πίστης. Για τον στολισμό επιλέχθηκαν με προσοχή φρέσκα τριαντάφυλλα, γαρίφαλα, κρίνα και μυρωδάτες βιολέτες, τα οποία συνδυάστηκαν σε περίτεχνα σχέδια και γιρλάντες που θυμίζουν λεπτοκαμωμένα κεντήματα.

Σήμερα, οι Επιτάφιοι στέκουν επιβλητικοί και στολισμένοι σε κάθε γειτονιά, έτοιμοι να δεχθούν το προσκύνημα των πιστών πριν από τη μεγάλη περιφορά της Μεγάλης Παρασκευής, η οποία θα ενώσει και πάλι τις κοινότητες της Κύπρου κάτω από τους πένθιμους ήχους της καμπάνας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση με γεωπολιτικό βάρος στη Νέα Υόρκη – Τι συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Βασιλιάς της Ιορδανίας

Συνάντηση με γεωπολιτικό βάρος στη Νέα Υόρκη – Τι συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Βασιλιάς της Ιορδανίας

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η περαιτέρω εμβάθυνση των εξαιρετικών σχέσεων Κύπρου και Ιορδανίας, η ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας και των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ιορδανίας, καθώς και οι εξελίξεις στο Κυπριακό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β΄, στο περιθώριο της 81ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE