Φρουροί της Επανάστασης: Κατασχέσαμε δύο πλοία στα Στενά του Ορμούζ, ανάμεσά τους και το ελληνόκτητο «Epaminondas»

Φρουροί της Επανάστασης: Κατασχέσαμε δύο πλοία στα Στενά του Ορμούζ, ανάμεσά τους και το ελληνόκτητο «Epaminondas»

Οι Φρουροί της Επανάστασης βρίσκονται πίσω από την επίθεση σε τρία πλοία στα Στενά του Ορμούζ, σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται ανακοινώσεις τους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Fars, που συνδέεται με τους Φρουρούς της Επανάστασης, ένα από τα πλοία που επλήγησαν είναι το «Euphoria», το οποίο φέρεται να έχει προσαράξει στα ανοικτά των ιρανικών ακτών μετά την επίθεση.

Παράλληλα, ιρανικά μέσα μεταδίδουν ότι δύο ακόμη πλοία, τα «MSC Francesca» και  του «Epaminondas», κατασχέθηκαν και οδηγήθηκαν προς το Ιράν, επικαλούμενα δήλωση του ναυτικού των Φρουρών της Επανάστασης.

Οι ίδιες πηγές δεν δίνουν περαιτέρω λεπτομέρειες για τις συνθήκες της επιχείρησης ή για την κατάσταση των πληρωμάτων, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανεξάρτητη επιβεβαίωση των πληροφοριών.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η δύσκολη εξίσωση του Νίκου Χριστοδουλίδη: To ΔΗΚΟ, ο ανθεκτικός ΔΗΣΥ και το στοίχημα του 2028

Η δύσκολη εξίσωση του Νίκου Χριστοδουλίδη: To ΔΗΚΟ, ο ανθεκτικός ΔΗΣΥ και το στοίχημα του 2028

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα πολιτικό δεδομένο, που δεν μπορεί πλέον να αγνοήσει: οι ισορροπίες που διαμορφώθηκαν στις προεδρικές εκλογές του 2023, δεν υπάρχουν σήμερα, με την ίδια μορφή.