Η Ρωσία ξεκινά την κατασκευή 2 πυρηνικών αντιδραστήρων στο Ιράν

Η Ρωσία ξεκινά την κατασκευή 2 πυρηνικών αντιδραστήρων στο Ιράν

Την κατασκευή δύο πυρηνικών αντιδραστήρων στο Ιράν θα βάλει «μπροστά» η Ρωσία την ερχόμενη εβδομάδα.

Το έργο θα ξεκινήσει ένα χρόνο μετά από την υπογραφή του συμβολαίου μεταξύ Τεχεράνης και Μόσχας, για τους δύο αντιδραστήρες στο υπάρχον εργοστάσιο στο Μπουσέρ, κατασκευασμένο από τη Ρωσία, στο νότιο Ιράν.


Μία σειρά από συμφωνίες που υπέγραψαν οι δύο χώρες πέρυσι προβλέπουν ότι οι αντιδραστήρες που έχει κατασκευάσει η Ρωσία στο Ιράν θα φτάσουν τελικά τους εννιά. Στο μέλλον, η Τεχεράνη σκοπεύει να κατασκευάσει άλλα 20 πυρηνικά εργοστάσια, ώστε να μειώσει την εξάρτησή της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Η εκκίνηση του έργου έρχεται μετά από την ιστορική συμφωνία ανάμεσα στο Ιράν και τις παγκόσμιες δυνάμεις τον Ιούλιο, που θα βάλει ένα τέλος στην επί μία δεκαετία κόντρα για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Οι δικές μας ενέργειες οδήγησαν στο διεθνές ενδιαφέρον για το Κυπριακό

ΠτΔ: Οι δικές μας ενέργειες οδήγησαν στο διεθνές ενδιαφέρον για το Κυπριακό

Η στρατηγική που ακολουθούμε έχει οδηγήσει στο διεθνές ενδιαφέρον για το Κυπριακό είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος συναντήθηκε στην Αθήνα, με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος σημείωσε ότι η Ελλάδα στέκεται πάντα εμπράκτως στο πλευρό της Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE