Κρίση στην Τεχεράνη: Πεζεσκιάν και Γκαλιμπάφ εξετάζουν την αποπομπή του Αραγτσί

Κρίση στην Τεχεράνη: Πεζεσκιάν και Γκαλιμπάφ εξετάζουν την αποπομπή του Αραγτσί

Ο πρόεδρος του Ιράν, Μασούντ Πεζεσκιάν, και ο πρόεδρος της Βουλής, Μοχάμαντ Μπαγκέρ Γκαλιμπάφ, επιδιώκουν την απομάκρυνση του υπουργού Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί, κατηγορώντας τον ότι ακολουθεί οδηγίες της ηγεσίας των Φρουρών της Επανάστασης στις πυρηνικές συνομιλίες, χωρίς να ενημερώνει την προεδρία, σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται το Iran International.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Αραγτσί τις τελευταίες εβδομάδες λειτουργεί λιγότερο ως μέλος της κυβέρνησης που υλοποιεί την επίσημη πολιτική και περισσότερο ως συνεργάτης του διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης, Αχμάντ Βαχιντί.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το τελευταίο δεκαπενθήμερο φέρεται να ενεργεί χωρίς να ενημερώνει τον πρόεδρο, σε πλήρη συντονισμό με τον Βαχιντί και βάσει των οδηγιών του.

Η κατάσταση έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στον Πεζεσκιάν, ο οποίος φέρεται να έχει διαμηνύσει σε συνεργάτες του ότι θα προχωρήσει στην απομάκρυνση του υπουργού Εξωτερικών εάν συνεχιστεί η ίδια τακτική.

ΠΗΓΗ: Skai.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Επενδύουμε 206 εκατομμύρια στην αξιοπρέπεια του ασθενούς – Τα έργα ανά επαρχία

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Επενδύουμε 206 εκατομμύρια στην αξιοπρέπεια του ασθενούς – Τα έργα ανά επαρχία

Σε μια αποφασιστική κίνηση που αλλάζει ριζικά το σκηνικό στον τομέα της Δημόσιας Υγείας προχωρά η Κυβέρνηση, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, να ανακοινώνει ένα τεράστιο επενδυτικό πακέτο που αγγίζει πλέον τα 206,7 εκατομμύρια ευρώ.