Προσοχή: Εκτός λειτουργίας το Tax For All – Όλες οι νέες προθεσμίες για ΦΠΑ και VIES – Ποια πρόστιμα καραδοκούν

Προσοχή: Εκτός λειτουργίας το Tax For All – Όλες οι νέες προθεσμίες για ΦΠΑ και VIES – Ποια πρόστιμα καραδοκούν

Σε προσωρινή διακοπή εργασιών προχωρά το Τμήμα Φορολογίας, θέτοντας εκτός λειτουργίας την πλατφόρμα Tax For All (TFA) για το διάστημα από την Πέμπτη, 7 Μαΐου 2026 (13:00) έως και την Τρίτη, 12 Μαΐου 2026 (07:30).

Με βάση τα πιο πάνω και με απόφαση του Εφόρου Φορολογίας, η υποβολή της Δήλωσης ΦΠΑ και η Πληρωμή του οφειλόμενου ΦΠΑ για την περίοδο που έληξε στις 31/03/2026, καθώς και η υποβολή του Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα (VIES) για την περίοδο που αφορά στον μήνα Απρίλιο 2026, παρατείνονται μέχρι και τις 20/05/2026.

Μετά τις 20/05/2026, η υποβολή της εν λόγω Δήλωσης ΦΠΑ, η πληρωμή του οφειλόμενου ΦΠΑ, καθώς και η υποβολή του εν λόγω Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα (VIES) θα θεωρηθούν εκπρόθεσμες και θα υπόκεινται σε χρηματικές επιβαρύνσεις και πρόσθετο φόρο, ως ακολούθως:

  • €100 για μη έγκαιρη υποβολή της Δήλωσης ΦΠΑ.
  • Πρόσθετο φόρο 10% επί του οφειλόμενου ΦΠΑ.
  • €50 για μη έγκαιρη υποβολή του Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα (VIES)

Το Τμήμα Φορολογίας απολογείται για τυχόν ταλαιπωρία και ευχαριστεί το κοινό για την κατανόηση και τη συνεργασία του.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Καθοριστικός ο ρόλος της ΕΕ στη νέα προσπάθεια για το Κυπριακό»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Καθοριστικός ο ρόλος της ΕΕ στη νέα προσπάθεια για το Κυπριακό»

Η ΕΕ έχει τον πιο καθοριστικό ρόλο στη νέα προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα, στις Βρυξέλλες. 

BEST OF TOTHEMAONLINE