Ώρα κάλπης: Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για τις 56 έδρες της Βουλής

Ώρα κάλπης: Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για τις 56 έδρες της Βουλής

Υποβάλλονται σήμερα, Τετάρτη οι υποψηφιότητες για τις Βουλευτικές Εκλογές της 24ης Μαΐου 2026, μεταξύ των ωρών 9.00 π.μ. – 12.30 μ.μ.

Συγκεκριμένα οι υποψηφιότητες για την εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας θα υποβληθούν στην αίθουσα τελετών του Πολιτιστικού Ιδρύματος «Αρχάγγελος» στην Ιερά Μονή Κύκκου, στην Λεμεσό η υποβολή θα πραγματοποιηθεί στα Γραφεία της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού, στην Λάρνακα στα Γραφεία της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας, στην Πάφο στα Γραφεία της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου. Η υποβολή στον Έφορο Εκλογικής Περιφέρειας Αμμοχώστου θα πραγματοποιηθεί στα Γραφεία της Επαρχιακής Διοίκησης Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, ενώ για την Εκλογική Περιφέρεια Κερύνειας οι υποψηφιότητες θα υποβληθούν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα σήμερα θα υποβάλλουν τις υποψηφιότητές του και οι υποψήφιοι των Θρησκευτικών Ομάδων των Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων, στο Γραφείο του Γενικού Διευθυντή Υπουργείου Εσωτερικών, Υπουργείο Εσωτερικών, Λευκωσία.

Σε περίπτωση μη υποβολής περισσότερων της μιας υποψηφιοτήτων για κάθε Θρησκευτική Ομάδα, ο Έφορος θα προχωρήσει στην Εκλογή Αντιπροσώπου για την οικεία Θρησκευτική Ομάδα.

Μετά το πέρας, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Γενικός Έφορος Εκλογών, δρ Ελίκκος Α. Ηλία αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις σε σχέση με την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Βουλευτικές Εκλογές 2026.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου- Οι διαφορετικές τάσεις για τη διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών- Φωνές για περισσότερο χρόνο

ΔΗΣΥ: Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου- Οι διαφορετικές τάσεις για τη διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών- Φωνές για περισσότερο χρόνο

Σε μια συνεδρίαση με ιδιαίτερο πολιτικό βάρος, εισέρχεται σήμερα ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος καλείται σήμερα στις 17:00, να συζητήσει και να αποφασίσει επί της εισήγησης του Εκτελεστικού Γραφείου για το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας ανάδειξης του υποψηφίου του ΔΗΣΥ, για τις Προεδρικές Εκλογές του 2028.

BEST OF TOTHEMAONLINE