Τέσσερις ελβετικές τράπεζες θα πληρώσουν ποινές 163,2 εκ. ευρώ στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

Τέσσερις ελβετικές τράπεζες θα πληρώσουν ποινές 163,2 εκ. ευρώ στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

Τέσσερις ελβετικές τράπεζες θα πληρώσουν πάνω από 163,2 εκατομμύρια ευρώ (178 εκατ. δολάρια) συνολικά στο υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών για να αποφύγουν πιθανές διώξεις διότι βοήθησαν Αμερικανούς καταθέτες να φοροδιαφύγουν, είπε το υπουργείο χθες.

Σύμφωνα με το υπουργείο, έχει προς το παρόν συνάψει συμφωνίες με 75 ελβετικές τράπεζες που περιλήφθηκαν σε ένα εθελοντικό πρόγραμμα από το 2013 το οποίο επιτρέπει σε τράπεζες της Ελβετίας να αποφύγουν πιθανές ποινικές διώξεις με το να αποκαλύψουν ενδοσυνοριακές πράξεις που βοήθησαν Αμερικανούς υπηκόους να αποκρύψουν περιουσιακά στοιχεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των χρηματικών ποινών, η τράπεζα J. Safra Sarasin AG (Βασιλεία) θα πληρώσει το μεγαλύτερο μερίδιο, 78,6 εκατομμύρια ευρώ (85,8 εκατ. δολάρια). Οι άλλες τράπεζες περιλαμβάνουν τις Coutts & Co Ltd στη Ζυρίχη (71,9 εκατ. ευρώ), την Gonet & Cie στη Γενεύη (10,5 εκατ. ευρώ) και την Cantonal du Valais στο καντόνι Βαλαί (2,10 εκατ. ευρώ), είπε το υπουργείο.

Οι ποινές για τις 75 περιπτώσεις ξεπερνούν συνολικά τα 917 εκατομμύρια ευρώ (1 δις δολάρια). Υπό τις συμφωνίες, οι τράπεζες είναι επίσης υποχρεωμένες να παραδώσουν λεπτομέρειες λογαριασμών Αμερικανών πολιτών οι οποίοι ερευνώνται. Οι τράπεζες που ήδη διερευνώνται για ποινικά αδικήματα εξαιρούνται από το πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αποκαλύψεις ενώπιον Δικαστηρίου: Ο ρόλος του 31χρονου στον φόνο Δημοσθένους

Αποκαλύψεις ενώπιον Δικαστηρίου: Ο ρόλος του 31χρονου στον φόνο Δημοσθένους

Την σύνδεση του 31χρονο Ελλαδίτη ομογενή από τη Γεωργία με τις πινακίδες του κλοπιμαίου οχήματος που χρησιμοποιήθηκε στην υπόθεση δολοφονίας του Σταύρου Δημοσθένους, παρουσίασε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού ο ανακριτής της υπόθεσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE