Ημέρα της Ευρώπης: Εορτασμοί και στην Κύπρο για τα 76 χρόνια από την Διακήρυξη Σουμάν

Ημέρα της Ευρώπης: Εορτασμοί και στην Κύπρο για τα 76 χρόνια από την Διακήρυξη Σουμάν

76 χρόνια συμπληρώνονται, σήμερα, από την Διακήρυξη Σουμάν, η οποία έθεσε τα θεμέλια για την Ευρωπαϊκή Ένωση στη σημερινή της μορφή.

Στο πλαίσιο των σημερινών εορτασμών, θεσμικά όργανα της Ένωσης θα ανοίξουν τις πύλες τους στους επισκέπτες, προσφέροντας εκπαιδευτικές δράσεις και ενημέρωση, αναφορικά με το έργο τους.

Σε όλα τα κράτη μέλη - περιλαμβανομένης και της προεδρεύουσας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κυπριακής Δημοκρατίας - λαμβάνουν χώρα εορταστικές εκδηλώσεις.

Στις 10:30 το πρωί, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση: "Η νεολαία στην καρδιά μιας αυτόνομης Ένωσης", που θα λάβει χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας από το ΡΙΚ 1.

Νωρίτερα, η πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, θα δώσει το παρών της - μαζί με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Αλιείας και Ωκεανών, Κώστα Καδή - στην επίσημη έπαρση της Σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο προαύλιο του παλαιού δημαρχείου Λευκωσίας, στον προμαχώνα Νταβίλα.

Στις 5 το απόγευμα, η περιοχή των Φοινικούδων στην Λάρνακα, θα μετατραπεί σ' ένα μεγάλο Ευρωπαϊκό Χωριό, με μουσική, πολιτισμό, διαδραστικές εμπειρίες και έντονο ευρωπαϊκό χρώμα.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα, πέρα από την διασκέδαση, να ενημερωθούν - μεταξύ άλλων - για τα διάφορα προγράμματα τα οποία τρέχουν, αυτή τη στιγμή, στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: news.rik.cy

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου- Οι διαφορετικές τάσεις για τη διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών- Φωνές για περισσότερο χρόνο

ΔΗΣΥ: Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου- Οι διαφορετικές τάσεις για τη διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών- Φωνές για περισσότερο χρόνο

Σε μια συνεδρίαση με ιδιαίτερο πολιτικό βάρος, εισέρχεται σήμερα ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος καλείται σήμερα στις 17:00, να συζητήσει και να αποφασίσει επί της εισήγησης του Εκτελεστικού Γραφείου για το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας ανάδειξης του υποψηφίου του ΔΗΣΥ, για τις Προεδρικές Εκλογές του 2028.

BEST OF TOTHEMAONLINE