Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Πέμπτη 14 Μαΐου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Πέμπτη 14 Μαΐου

Οι αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων, οι τοποθετήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Κυπριακό, η μείωση της ποσόστωσης αιγοπρόβειου γάλακτος στο χαλλούμι λόγω της επιδημίας του αφθώδους πυρετού, η χθεσινή απαγωγή βρέφους από τον πατέρα του, οι δημοσκοπήσεις και εκδηλώσεις ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών και οι εξελίξεις γύρω από το κοίτασμα «Κρόνος» είναι ανάμεσα στα θέματα που προβάλλουν οι εφημερίδες, στα πρωτοσέλιδά τους, την Πέμπτη.  

Η Αλήθεια, με τίτλο «Το σχέδιο έγινε… παράθυρο», κάνει λόγο για «νέα σύγχυση από τον Πρόεδρο για το Κυπριακό», καθώς, όπως σημειώνεται, ο Πρόεδρος «μίλησε αρχικά για πιθανό σχέδιο λύσης μέχρι το τέλος του έτους και λίγες ώρες μετά επιχείρησε αναδίπλωση μιλώντας απλώς για παράθυρο ευκαιρίας». Σε άλλο θέμα κάνει λόγο για αβεβαιότητα γύρω από τις αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων, καθώς τα ποσά παραμένουν χωρίς διευκρινίσεις, όπως γράφει. Αλλού, η «Αλήθεια» αναφέρεται στην απαγωγή παιδιού από τον Τούρκο πατέρα του, ο οποίος έδρασε με τη βοήθεια συνεργού και κατάφερε να επιστρέψει στα κατεχόμενα, κάνοντας λόγο για «γκαγκστερική απαγωγή βρέφους».

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Ερωτήματα και για το videogate» σημειώνει ότι οι ανακρίσεις για την υπόθεση videogate, που περιγράφει ως ένα «καλοστημένο μηχανισμό φερόμενης διαφθοράς στο Προεδρικό», διεξάγονται, σε αντίθεση με την υπόθεση «Σάντη» με πλήρη μυστικότητα. Αλλού, η εφημερίδα αναφέρεται στην τελευταία δημοσκόπηση του ΑΝΤ1 σχετικά με τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, κατά την οποία, επτά κόμματα εξασφαλίζουν θέση στη νέα Βουλή, με τον ΔΗΣΥ να διατηρεί ελαφρύ προβάδισμα έναντι του ΑΚΕΛ για την πρώτη θέση. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρεται στη σημερινή συνεδρία του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος, όπου ο Υπουργός Εργασίας, Μαρίνος Μουσιούττας αναμένεται να παρουσιάσει τις εισηγήσεις του για τον τρόπο και τον χρόνο αποπληρωμής του χρέους προς το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Στο κύριο του θέμα με τίτλο «Ιδού τα πόσα που θα πάρουν οι κτηνοτρόφοι», «Ο Φιλελεύθερος» αναφέρεται στις αποζημιώσεις των πληγέντων από τον αφθώδη πυρετό, σημειώνοντας πως οι αποζημιώσεις φτάνουν τα €35,6 εκατομμύρια. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα κάνει λόγο για «σύγκρουση» σχετικά με την αποστράγγιση στη λίμνη Παραλιμνίου, καθώς περιβαλλοντικές οργανώσεις καταγγέλλουν απειλή για τον υγροβιότοπο Natura 2000, ενώ ο Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας υπερασπίζεται τις παρεμβάσεις. Αλλού, «Ο Φιλελεύθερος» αναφέρει πως ο ΓΓ του ΟΗΕ, θέλει να παραδώσει σχέδιο λύσης πριν το τέλος της θητείας του.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Με τις τράπεζες και τα funds ξανά η κυβέρνηση» σημειώνει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παγώνει τη νομοθεσία του ΑΚΕΛ για προστασία δανειοληπτών πριν από εκποιήσεις. Στη φωτογραφία που δημοσιεύεται στο πρωτοσέλιδο, παρουσιάζεται στιγμιότυπο από εκδήλωση που διοργάνωσε το ΑΚΕΛ στη Λεμεσό, με αφορμή τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, με τους νέους να δίνουν «δυναμικό παρών», όπως αναφέρει. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρεται στις αγροτικές οργανώσεις, οι οποίες καταγγέλλουν ότι δεν εξυπηρετείται η διασφάλιση του ΠΟΠ με τη μείωση της ποσόστωσης του αιγοπρόβειου γάλακτος.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα «Cyprus Mail» με τίτλο «Ο αφθώδης πυρετός μειώνει δραστικά το ποσοστό αιγοπρόβειου γάλακτος στο χαλλούμι», κάνει λόγο για τη μείωση του ποσοστού αιγοπρόβειου γάλακτος στο χαλλούμι από 25% σε 15% μέχρι το τέλος του 2026, λόγω των επιπτώσεων από τον αφθώδη πυρετό, μια απόφαση που προκαλεί τόσο ανακούφιση όσο και αντιδράσεις. Αλλού, η εφημερίδα αναφέρεται στις προσπάθειες προστασίας και αποκατάστασης του αρμενικού μοναστηριού Σουρπ Μαγκάρ στον Πενταδάκτυλο, με ειδικούς να προειδοποιούν για σοβαρούς κινδύνους κατάρρευσης. Σε άλλο θέμα, η «Cyprus Mail» αναφέρεται στο κοίτασμα «Κρόνος», το οποίο εκτιμάται ότι θα δώσει το πρώτο φυσικό αέριο έως το 2028, σύμφωνα με τον Υπουργό Ενέργειας, Μιχάλη Δαμιανό.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο πανικός στο ΑΚΕΛ για τις διαρροές προς ΑΛΜΑ, το παρασκήνιο φωτιά πριν τις κάλπες και το παράθυρο Οδυσσέα προς Στεφάνου

Ο πανικός στο ΑΚΕΛ για τις διαρροές προς ΑΛΜΑ, το παρασκήνιο φωτιά πριν τις κάλπες και το παράθυρο Οδυσσέα προς Στεφάνου

Δέκα ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες της 24ης Μαΐου, το πολιτικό σκηνικό μυρίζει ήδη… μπαρούτι. Οι βουλευτικές εκλογές δεν εξελίσσονται πλέον μόνο σε μάχη ποσοστών και εδρών, αλλά σε ένα σύνθετο πολιτικό θρίλερ εξουσίας, συμμαχιών και παρασκηνίου, με το βλέμμα πολλών να στρέφεται ήδη στην επόμενη ημέρα και κυρίως στη μάχη για την Προεδρία της Βουλής.

BEST OF TOTHEMAONLINE