Υπόθεση «Σάντυ»: Τι απαντά η Κυβέρνηση για τα πορίσματα και τις έρευνες

Υπόθεση «Σάντυ»: Τι απαντά η Κυβέρνηση για τα πορίσματα και τις έρευνες

Η εκτελεστική εξουσία δεν έχει, και δεν θα έπρεπε να έχει, καμία εμπλοκή στην εξέλιξη των ερευνών για την υπόθεση «Σάντη», είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, την Παρασκευή.

Ερωτηθείς, στο πλαίσιο ενημέρωσης των λειτουργών του Τύπου στο Προεδρικό, αν θα δοθούν στη δημοσιότητα τα πορίσματα των ερευνών για τη συγκεκριμένη υπόθεση πριν τις εκλογές, ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι είναι αρμοδιότητα της Αστυνομίας και της Νομικής Υπηρεσίας το πού βρίσκονται οι έρευνες.

«Εμείς ως εκτελεστική εξουσία, σύμφωνα και με την ανεξαρτησία των θεσμών, δεν έχουμε ούτε κάποια ενημέρωση, ούτε ασφαλώς έχουμε την όποια εμπλοκή στην πορεία ή στην εξέλιξη των ερευνών, ούτε και θα έπρεπε να έχουμε».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16.00 αναμένεται να κυλήσει χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Η επικύρωση της Επιτροπής Επιλογής και ο διορισμός των νέων γραμματέων και του κοσμήτορα θεωρούνται διαδικασίες με λίγο-πολύ προδιαγεγραμμένη κατάληξη. Το πραγματικό ενδιαφέρον, ωστόσο, μεταφέρεται αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας, όταν τα κόμματα θα κληθούν να καταλήξουν στην κατανομή των προεδριών των κοινοβουλευτικών επιτροπών, σε μια διαδικασία που συνοδεύεται από έντονες διαβουλεύσεις, πολιτικά παζάρια και παρασκηνιακές επαφές.

BEST OF TOTHEMAONLINE