Λεμεσός: Στη φυλακή πατέρας που κακοποίησε σεξουαλικά την ανήλικη κόρη του - Αυξήθηκε η ποινή του

Λεμεσός: Στη φυλακή πατέρας που κακοποίησε σεξουαλικά την ανήλικη κόρη του - Αυξήθηκε η ποινή του

Κατά τέσσερα χρόνια αύξησε το Εφετείο την ποινή φυλάκισης προσώπου, το οποίο το 2023 κρίθηκε ένοχο από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού, για τα αδικήματα της σεξουαλικής κακοποίησης της ανήλικης θυγατέρας του, καταχρώμενος τη θέση εμπιστοσύνης, εξουσίας και επιρροής που είχε πάνω στο ανήλικο θύμα.

Στον καταδικασθέντα είχε επιβληθεί αρχικά συντρέχουσα ποινή φυλάκισης έξι χρόνων για δύο κατηγορίες, η οποία, μετά από έφεση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για έκδηλα ανεπαρκή ποινή, μετατράπηκε σε συντρέχουσα ποινή φυλάκισης δέκα χρόνων για κάθε μια κατηγορία. Η απόφαση του Εφετείου δόθηκε την Δευτέρα, 18 Μαΐου 2026 και υπήρξε ομόφωνη.

Χαρακτηριστικά, το Εφετείο στην απόφασή του κάνει λόγο ότι «αναφορικά με τη σοβαρότητα των αδικημάτων και την ανάγκη επιβολής αποτρεπτικών ποινών, έχει δίκαιο ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας ότι η ποινή που [το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού] επέβαλε, 6 χρόνια σε κάθε κατηγορία με τις ποινές να συντρέχουν, δεν αντικατοπτρίζει τα όσα αναγράφονται στην απόφασή του [Κακουργιοδικείου]. […] Επιβάλλεται λοιπόν η ποινή, χωρίς να αγνοεί τις περιστάσεις του κατηγορούμενου, να αντανακλά ακριβώς την ανάγκη προστασίας ανήλικων θυμάτων από επίδοξους παραβάτες, με δεδομένη μάλιστα την ανησυχητική αύξηση διάπραξης τέτοιων αδικημάτων».

Τα διατάγματα του πρωτόδικου δικαστηρίου, μεταξύ άλλων, για παραπομπή του κατηγορούμενου στην Αρχή Εποπτείας παραμένουν σε ισχύ.  Εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, την υπόθεση χειρίστηκε η κα Λουΐζα Σίγαρ, Δικηγόρος της Δημοκρατίας.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Στόχος το 2028 να πωληθεί το πρώτο κυπριακό φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Αιγύπτου

ΠτΔ: Στόχος το 2028 να πωληθεί το πρώτο κυπριακό φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Αιγύπτου

Σημαντικές αποφάσεις που αφορούν την ανάπτυξη και παραγωγή του κυπριακού φυσικού αερίου, καθώς και θέματα που άπτονται της εσωτερικής διακυβέρνησης, λαμβάνει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Σώματος, στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE