Ουκρανία: Ρωσικά drones επιτέθηκαν σε τρία πλοία με ξένη σημαία

Ουκρανία: Ρωσικά drones επιτέθηκαν σε τρία πλοία με ξένη σημαία

Ρωσικά drones επιτέθηκαν αργά χθες, Πέμπτη, το βράδυ και στη διάρκεια της νύκτας σε τρία εμπορικά πλοία που έπλεαν κατά μήκος του θαλάσσιου διαδρόμου εξαγωγών της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ολέκσι Κουλέμπα.

Τα πλήγματα προκάλεσαν πυρκαγιές στα πλοία, οι οποίες κατασβέσθηκαν από τα πληρώματα, δήλωσε ο Κουλέμπα μέσω του Telegram.

Η λιμενική αρχή της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι τα πλοία έπλεαν με σημαίες Βανουάτου, νησιών Κομόρες και Παναμά.

Η ανακοίνωση του ουκρανικού ναυτικού
Το ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό είχε ανακοινώσει νωρίτερα πλήγμα στο Ant, για το οποίο είπε πως είναι ένα τουρκικής ιδιοκτησίας φορτηγό πλοίου με σημαία Βανουάτου. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το πλοίο ταξίδευε προς την Τουρκία από ένα από τα λιμάνια της περιφέρειας της Οδησσού.

Το πλήγμα προκάλεσε πυρκαγιά και την απομάκρυνση δύο μελών του πληρώματος που τραυματίσθηκαν, ανακοίνωσε το ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό προσθέτοντας ότι το πλοίο μετέφερε φορτίο όταν επλήγη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.