Αφθώδης πυρετός: Διαδοχικές συσκέψεις την Τρίτη στο Προεδρικό - Θα ενημερωθεί ο ΠτΔ - Τι θα συζητηθεί

Αφθώδης πυρετός: Διαδοχικές συσκέψεις την Τρίτη στο Προεδρικό - Θα ενημερωθεί ο ΠτΔ - Τι θα συζητηθεί

Η επιδημιολογική εικόνα για τον αφθώδη πυρετό, η εφαρμογή των μέτρων και τα ζητήματα που θέτουν οι κτηνοτροφικές και αγροτικές οργανώσεις θα απασχολήσουν δύο διαδοχικές συσκέψεις την Τρίτη στο Προεδρικό Μέγαρο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ το Σάββατο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Όπως ανέφερε, κατά την πρώτη σύσκεψη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερωθεί από την επιδημιολογική ομάδα και τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες για την εικόνα που διαμορφώνεται σε σχέση με τον αφθώδη πυρετό.

Στη σύσκεψη θα γίνει αποτίμηση και αξιολόγηση των μέτρων που έχουν ληφθεί, περιλαμβανομένων και των μέτρων στήριξης των κτηνοτρόφων.

Σύμφωνα με τον κ. Λετυμπιώτη, στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου.

Θα ακολουθήσει δεύτερη σύσκεψη με τις οργανώσεις των κτηνοτρόφων και τις αγροτικές οργανώσεις, κατά την οποία θα τεθούν τα ζητήματα που απασχολούν τους κτηνοτρόφους, περιλαμβανομένων και ζητημάτων που εγείρει η «Φωνή των Κτηνοτρόφων», στη βάση της πιστής τήρησης των κανονισμών, της νομοθεσίας και των πρωτοκόλλων.

Στόχος, ανέφερε, είναι να γίνει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, με τις οργανώσεις να θέτουν εισηγήσεις και προβληματισμούς, ώστε τα ζητήματα που θα εγερθούν να εξεταστούν τεκμηριωμένα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.