Η Αστυνομία ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης πως διερευνά υπόθεση απειλής βιαιοπραγίας, παράνομης κατοχής πυροβόλου όπλου και πρόκλησης κακόβουλης ζημιάς σε περιουσία.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Τι διερευνά η Αστυνομία για την επίθεση ενάντια στον Νεόφυτο Νεοφύτου - Τι ανέφερε στην καταγγελία του στις Αρχές
Σύμφωνα με την καταγγελία, γύρω στις 11:25 χθες βράδυ, τρία πρόσωπα που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες ανέκοψαν την πορεία του οχήματος του κ. Νεοφύτου στον δρόμο Δελίκηπου - Λυθροδόντα. Ένα εξ αυτών φέρεται να τον απείλησε προτάσσοντάς πιστόλι, ενώ τα δυο άλλα πρόσωπα φέρονται να προκάλεσαν ζημιά στον ανεμοθώρακα του οχήματός του.
«Ήμουν καθ' οδόν προς το σπίτι μου γύρω στις 23:30. Δύο μοτοσικλέτες με τρεις επιβαίνοντες ανέκοψαν την πορεία μου», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Νεοφύτου. Όπως είπε, οι δύο από τους επιβαίνοντες χτύπησαν τον ανεμοθώρακα του αυτοκινήτου του. «Ο τρίτος με απείλησε με πιστόλι ότι, αν δεν τραβήσω πίσω από τον αφθώδη πυρετό, με τον οποίο ασχολούμαι τον τελευταίο καιρό να καταλάβω τι έχει να γίνει την επόμενη φορά», ανέφερε.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Του έστησαν καρτέρι με μοτοσικλέτες και τον απείλησαν με πιστόλι: Απόπειρα φόνου κατά του προέδρου της «Φωνής των Κτηνοτρόφων»
Σε ερώτηση κατά πόσον η απειλή διατυπώθηκε με κυπριακή προφορά, ο κ. Νεοφύτου απάντησε: «Ναι, ήταν Κύπριος». Απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι «υπάρχουν κάμερες στην περιοχή», το υλικό των οποίων μπορεί να αξιοποιηθεί από την Αστυνομία. Παράλληλα τόνισε πως «σε καμία περίπτωση δεν θα κάνω πίσω. Θα είμαι πιο έντονος και πιο αποφασισμένος για τα δίκαια των κτηνοτρόφων.
Σκοπός ήταν από την πρώτη στιγμή το δίκαιο της κτηνοτροφίας και η διατήρηση του ζωικού πληθυσμού της Κύπρου. Ούτε βήμα πίσω. Ό,τι θέλει ας γίνει», σημείωσε. «Σίγουρα αυτά που βγαίνουν στην επιφάνεια λόγω της Φωνής των Κτηνοτρόφων κάποιους ενοχλούν. Τώρα ποιους ενοχλούν περισσότερο και ποιους λιγότερο είναι δουλειά της Αστυνομίας να το βρει», ανέφερε.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: VIDEO: Η πρώτη αντίδραση του Νεόφυτου Νεοφύτου μετά την ένοπλη επίθεση - «Δεν θα με σταματήσουν»
«Δεν παρεκκλίνουμε από τους στόχους μας», υπογράμμισε ο κ. Νεοφύτου. Καταλήγοντας, είπε ότι είναι η πρώτη φορά που δέχεται απειλές από τότε που δραστηριοποιείται στην οργάνωση «H Φωνή των Κτηνοτρόφων».
Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ