ΗΠΑ: Δεν θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη ο αστυνομικός που σκότωσε ένα 12χρονο αγοράκι

ΗΠΑ: Δεν θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη ο αστυνομικός που σκότωσε ένα 12χρονο αγοράκι

Ο αστυνομικός Τίμοθι Λόουμαν άνοιξε πυρ στις 22 Νοεμβρίου του 2014 κατά του Ταμίρ Ράις, ενός 12χρονου αγοριού το οποίο έπαιζε σε ένα πάρκο με ένα ψεύτικο πιστόλι

Ο λευκός αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε πριν από περίπου έναν χρόνο στο Κλίβελαντ των ΗΠΑ ένα μαύρο αγοράκι ηλικίας 12 ετών δεν θα προσαχθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, ανακοίνωσαν σήμερα οι αμερικανικές αρχές.

Ο αστυνομικός Τίμοθι Λόουμαν, που στις 22 Νοεμβρίου του 2014 άνοιξε πυρ κατά του Ταμίρ Ράις, ενός 12χρονου αγοριού το οποίο έπαιζε σε ένα πάρκο με ένα ψεύτικο πιστόλι, στερώντας του τη ζωή, δεν θα λογοδοτήσει τελικά στη δικαιοσύνη, αποφάνθηκε σήμερα ένα αμερικανικό δικαστήριο.

Η απαλλαγή του αστυνομικού αλλά και του συνεργάτη του που ήταν παρών στο περιστατικό ανακοινώθηκε σήμερα από τον εισαγγελέα Τιμ ΜακΓκίντι, ο οποίος χαρακτήρισε το συμβάν ανθρώπινο λάθος. Όπως επισήμανε, βάσει των αποδεικτικών στοιχείων που εξετάστηκαν ενδελεχώς από το σώμα των ενόρκων, λήφθηκε η απόφαση να μην ασκηθούν τελικά ποινικές διώξεις. 

Η απόφαση αυτή ωστόσο εξόργισε τη μητέρα του αδικοχαμένου 12χρονου, που κατηγόρησε τον ΜακΓκίντι ότι προσέλαβε εμπειρογνώμονες που ήταν προκατειλημμένοι υπέρ των κατηγορουμένων και ότι τους επέτρεψε να διαβάσουν την απολογία τους ενώπιον των ενόρκων. Την ίδια ώρα, η είδηση ότι τελικά δεν θα προσαχθούν οι αστυνομικοί έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ, καθώς η υπόθεση του τραγικού χαμού του αγοριού είχε συγκινήσει ολόκληρη τη χώρα έναν χρόνο πριν.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές: Ντέρμπι χωρίς φαβορί, συγκρούσεις στα άκρα και αναποφάσιστοι-κλειδί - Το εκρηκτικό σκηνικό ένα μήνα πριν τις κάλπες

Βουλευτικές: Ντέρμπι χωρίς φαβορί, συγκρούσεις στα άκρα και αναποφάσιστοι-κλειδί - Το εκρηκτικό σκηνικό ένα μήνα πριν τις κάλπες

Οι τρεις τελευταίες δημοσκοπήσεις που παρουσίασαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί ANT1,OMEGA και ALPHA, σκιαγραφούν ένα πολιτικό τοπίο όπου η μάχη για την κορυφή εξελίσσεται σε πραγματικό θρίλερ. ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ κινούνται σε εξαιρετικά κοντινά ποσοστά, από 15% έως 17%, με τη μεταξύ τους διαφορά να παραμένει εντός των ορίων του στατιστικού σφάλματος.

BEST OF TOTHEMAONLINE