Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Τρίτη 16 Ιουνίου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Τρίτη 16 Ιουνίου

Η μη παραμονή των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών και της φρεγάτας στην Κύπρο για πάντα, οι ανακοινώσεις για το «Κράτος Μαφία» η προκαταρκτική συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν και η «κακή κατάσταση» των δανειοληπτών στην Κύπρο, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλονται σήμερα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Το Προεδρικό διαρρέει και ο Πάλμας διαψεύδει», γράφει στο κύριο της θέμα πως το αφήγημα περί μόνιμης παρουσίας F-16, ελληνικής φρεγάτας και γαλλικών στρατευμάτων κατέρρευσε σε λιγότερο από δυο 24ωρα. Αλλού, γράφει πως η συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν αποκλιμακώνει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Σε άλλο της θέμα γράφει για τρίτη παράταση στην ολοκλήρωση της έρευνας για το videogate.

Ο «Πολίτης» κάτω από τον τίτλο «Κράτος Μαφία, η ώρα της αλήθειας», γράφει στο κύριο του θέμα πως σήμερα θα γίνουν ανακοινώσεις για την έρευνα της Αρχής κατά της Διαφθοράς σχετικά με το βιβλίο του Μακάριου Δρουσιώτη. Αλλού, γράφει για τα τροχαία θανατηφόρα και πως από τους 19 νεκρούς φέτος στην άσφαλτο οι 7 ήταν μοτοσικλετιστές. Σε άλλο του θέμα γράφει για μέτρα στήριξης την υστάτη σε κοινότητες της υπαίθρου για πρόληψη των πυρκαγιών.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Ανάσα στις αγορές», γράφει η προκαταρκτική συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν έφερε κάθετη πτώση της τιμής του πετρελαίου και μεγάλη άνοδο σχεδόν σε όλα τα χρηματιστήρια. Αλλού, γράφει για πάρκο δαπάνης πέραν των €30 εκατ. στους δήμους Λευκωσίας, Στροβόλου και Λακατάμιας που περιλαμβάνει 14 πεζογέφυρες, 11 νέους παιδότοπους και πολλές άλλες κατασκευές και δράσει.  Σε άλλο του θέμα γράφει για το νομοσχέδιο για τα ταξί το οποίο αναβαθμίζει το επάγγελμα και τις υπηρεσίες προς τον πολίτη.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Δυσβάστακτα βάρη για τους δανειολήπτες» γράφει στο κύριο της θέμα για Τράπεζες με δύο μέτρα, χαμηλές αποδόσεις στις καταθέσεις από τη μία και ακριβά δάνεια από την άλλη. Αλλού, γράφει πως η Κύπρος είναι στις χαμηλότερες επιδόσεις στην απασχόληση νέων αποφοίτων. Σε άλλο της θέμα γράφει για παράνομη επιδότηση εξωδίκων σε πολίτες στα οδοφράγματα από την Αστυνομία.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ιράν και ΗΠΑ συμφώνησαν να σταματήσουν τον πόλεμο και να ανοίξουν τα στενά του Ορμούζ», γράφει για τη συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες με το κείμενο της συμφωνίας να αναμένεται σύντομα. Αλλού, γράφει για τη θέση της Κυβέρνησης ότι τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη και η φρεγάτα δεν θα μείνουν για πάντα στην Κύπρο. Σε άλλο της θέμα γράφει για τη διάσωση κουκουβάγιας στην Κύπρο πέρυσι που εντοπίστηκε υγιής με τέσσερα μωρά της φέτος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Φρένο» από τα κόμματα του Κέντρου στην ιδέα συνένωσης που προωθεί το ΔΗΚΟ - Καταθέτει προτάσεις ο Νικόλας ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής

«Φρένο» από τα κόμματα του Κέντρου στην ιδέα συνένωσης που προωθεί το ΔΗΚΟ - Καταθέτει προτάσεις ο Νικόλας ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής

Την ώρα που το ΔΗΚΟ ανοίγει επίσημα τη συζήτηση για το μέλλον του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου, τα υπόλοιπα κόμματα που θεωρητικά θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε μια διαδικασία συνένωσης ή στενότερης συνεργασίας, εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικά, αν όχι αρνητικά, απέναντι στο εγχείρημα που προωθεί ο πρόεδρος του κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος.

BEST OF TOTHEMAONLINE